L'home que va esdevenir conversa

Un relat de: Gica Casamare

Pere Lluch, amb la lleugeresa corporal característica dels últims mesos, estava mirant la fotografia d'uns peixos de colors captats tal pinzellades en tela a l'oli. Peixos de colors llampants i vius: taronges, blaus i grocs, que semblava que volien saltar del marc.
Aquesta obra era la guanyadora d'un concurs juvenil de fotografia artística.
En aquells moments s'estava fent el refrigeri posterior al lliurement de premis: quatre canapès de disseny, cava del Penedès i converses supèrflues entre els convidats, els participants perdedors i els guanyadors. Murmuris estridents dels que es volen fer sentir, murmuris apagats pels que volen amagar els seus comentaris: crítiques, xafarderies, fins i tot algunes paraules picants entre secrets amants.
Tot mirant l'intens taronja del cinquè peix per l'esquerra la cua d'aquest va començar agitar-se suaument, ondulant-se... però no era el cos del peix que dançava, sinó la seva vista! Pere Lluch va sentir que sobtadament la lleugeresa, que s'havia apoderat del seu cos ja feia mesos, es va accentuar virulentament, començant pels peus, pujant cames amunt i, superat l'entrecuix amb cert dolor, cap al tòrax i braços amunt sense aturar-se fins a sobrepassar els cabells engominats. Pere Lluch s'havia evaporat
De cop i volta, Pere Lluch va aparèixer en una boca coneguda i massa oberta d'una noia.
Havia havia esdevingut paraules, frases i rialles, estava enmig d'una conversa de l'estimada Nuca i la seva inefable i inseparable amiga, la Tània .
Parlaven d'ell, del dia que va quedar tancat als serveis de l'institut i s'hi va estar tancat tot un cap de setmana. Pere Lluch, assegut a la tassa del wàter durant tres dies i tres nits. Així estava materialitzat, ara, Pere Lluch, enmig de riallades.
Feia un any que la Nuca l'havia deixat per un pescador barbut (pelut en general) i, tot i que ella encara l'estimava quan gitaven en el llit del pesquer, el sentiment cada cop va anar retrocedint a base d'orgasmes amb aquell cos pil.lós. Des de llavors Pere Lluch cada dia se sentia físicment més lleuger, fins que aquell dia es va evaporar i va esdevenir conversa.
Ara, Pere Lluch esperava amb terror la fi de la conversa.

Comentaris

  • Adaptació curiosa.[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 06-03-2006 | Valoració: 9

    M'agrada molt. Aquest home que es sent U en la societat, que es fon amb la gent, que es torna xerraire, que es sap desenvoldre espontàniament...

    Veig pels comentaris que tens que ets una bona relataire. Endavant doncs!

  • Metamorfosi interessant[Ofensiu]
    M.Victòria Lovaina Ruiz | 04-10-2005 | Valoració: 10

    M'ha agradat la idea, i com ha dit algú abans que jo sí que hi ha un moment en què m'ha recordat una mica Monzó jo no recordo quin conte). Avui t'he descobert. Et continuaré llegint.

  • Hola Gica[Ofensiu]
    Ze Pequeño | 27-06-2005

    Avui t'he descobert i m'alegro. M'agrada la teva forma d'escriure. És fresca, agil divertida i amena.

    Sempre he admirat aquesta manera d'escriure, tan atractiva. I en tu he trobat una bona i agradable manera d'esvair-me de la feina de tant en tant.

    Felicitats, i continua escrivitn.

  • consumit[Ofensiu]
    quetzcoatl | 10-06-2005 | Valoració: 10

    Gica,

    Els teus relats estan sempre dotats d'aquest punt d'angoixa i melangia que m'atrapa.
    En aquest, a traves d'un relat fantastic i d'una molt bona metafora, m'has transportat a l'anima del pobre Lluch: trista i consumida per ser nomes un record ni tansols apreciat, lleugera en sentit pejoratiu ja que cada vegada se sent menys aqui i mes alla lluny, ocult en la memoria del que un dia va poder ser.

    A vegades la gent queda atrapada en una etapa de la seva vida que pels motius que siguin els van fer tan feliços, i ja no saben viure en el dia a dia de la quotidianitat sense aquella situacio o aquella persona que tant els omplia. I es van buidant, i buidant, i consumint.
    Ho has representat d'allo mes be. I amb aquells tocs d'humor cinic (havia de ser pelut, el pescador? hehehe) que tant m'agraden.
    Pero tst, no deixis que sigui biografic.

    Moltissimes felicitats i una abraçada!!

    m

Valoració mitja: 9.67

l´Autor

Foto de perfil de Gica Casamare

Gica Casamare

71 Relats

182 Comentaris

111708 Lectures

Valoració de l'autor: 9.64

Biografia:
Nascut en la boira enmig de la il.lusió de la llibertat nacional i la justícia proletària, entre torrades castanyes de tardor.
No gaire esportista tot i guanyar una lliga de futbol sala, sent el suplent més complet de la generació d'or de les monges!
Ara, servent de la RES PUBLICA.

http://casalsprat.blogspot.com