L'home més pobre del món

Un relat de: moulin
Fa anys vaig conèixer l'home més ric del món. Anava tan feliç per la vida, passejant, acompanyat de la seva dona i alguns fills que encara vivien a casa dels pares. Dels deu germans, set ja estaven casats i tenien fills. Aquell home tenia la família més gran que mai jo hagi conegut.

Com passa tan sovint a la vida, al costat de l'home més ric pots trobar-te també el més pobre. Si aquell tenia deu fills i trenta néts, l'home que ara us diré no tenia de res.

També me'l vaig trobar pel carrer. Anava tot sol. El vaig seguir una estona per curiositat. Però vaig voler saber més d'ell i el vaig seguir tot el dia. Va entrar en una trentena de botigues i de totes en sortia amb alguna cosa. Que bona és la gent, vaig pensar.

Al final del dia, va tornar a casa seva, tot sol, amb un sac de coses a l'esquena. Com podia haver gent tan pobre al món? Aquell pobre home havia passat el dia amb l'única cosa que tenia, amb diners.

Comentaris

  • Un gran missatge [Ofensiu]
    Noè Reverter Segarra | 19-03-2014 | Valoració: 10

    Molt bon relat amb un gran missatge "pedagògic" per dir-ho d'alguna manera, m'ha agradat molt el final inesperat.

l´Autor

Foto de perfil de moulin

moulin

53 Relats

35 Comentaris

43438 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Com deia un company relatista, una biografia no és una autobiografia; però penso que els propis relats, de forma involuntària en el meu cas, són els portaveus de la meva pròpia vida.

Que siguin ells els qui parlin de mi.