L’HISENDA ESPANYOLA ENS FA IDIOTES A TOTS.

Un relat de: Tomàs-Maria Porta i Calsina


No sé, però jo crec que el gobierno de España hauria de tenir una mica més de vergonya. El seu cinisme és tan descarat, tant evident que tinc la sensació que hi ha d’haver molts pocs ciutadans que no sentin nàusees al veure l’anunci que el gobierno ens col.loca mil i dos mil i tres mil vegades per a que siguem honrats en la declaració de renda. Diuen que si no ho som no hi haurà ni hospitals, ni escoles, ni carreteres, ja veus...

Portem anys en que això de les escoles i els hospitals i les carreteres i tota la resta dels serveis públics van de baixa. Jo he arribat a la conclusió que si això és així deu ser perquè els ciutadans no són honrats, ja que si ho fossin representa que els serveis públics que tindríem serien els que havíem tingut i fins i tot millorats.

Acusar la ciutadania de que els serveis públics van de baixa perquè no és honrada és una gosadia considerable, un insult que no sé si molts països occidentals permetrien al seu govern. Perquè una cosa és que el govern sigui cínic i una altra que ens prengui per rucs i encara una altra obviar que si hi ha algú que realment ha fotut la mà al calaix dels diners públics i els ha malversats sense manies han estat precisament els nostres governants.

Perquè, és clar, hom es pot preguntar, quants hospitals i escoles i carreteres es podien haver construït amb els diners del cas Gürtel? I amb els eres d’Andalusia? I amb els diners del Palau? I amb els diners que va costar l’areoport sense avions de Castelló? I amb l’AVE que va a parar a llocs on pràcticament no hi viu ningú? I amb el Fórum de les Cultures? I amb tots els càrrecs de confiança que no foten res més que la pilota a qui els ha col.locat? I així podríem anar avançant cap a l’infinit. I la gent ho sap, tot i que els dirigents polítics es deuen pensar que la gent és idiota.

I probablement som idiotes perquè pagarem el que ens pertoqui. Deixarem que ens aixequin la camisa una vegada més. Rondinarem uns quants dies i després pensarem en una altra cosa. I a l’hora d’anar a votar, votarem com xaiets creients i després tornarem a pagar i així fins a l’infinit.

Si no som capaços de reaccionar davant una injustícia tant evident, davant aquest allau de cinisme corrupte i merdós que ens cau a sobre dia sí i dia també, com gosem considerar-nos ciutadans? Som ovelletes que fan be, be, be i prou.

Comentaris

  • Hi estic d'acord[Ofensiu]
    aleshores | 05-07-2014

    Afegiria que la injustícia més important és l'atur. Els que porten la direcció de la societat - manera elegant de parlar - avui ja no asseguren la feina per tothom, raó per la qual cal buscar una alternativa que no sigui de tipus eugenèsic.

  • Fins a l'infinit, no![Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 05-07-2014 | Valoració: 10

    Aguantarem, però fins a l'infinit, no! reaccionarem segurament algun dia i crec que anem reaccionant. Però relats com el teu ajuden a la velocitat de reacció. Tens tota la raó del món i podríem jugar a fer una llista d'inversions nefastes. Per exemple, la despesa de la mega linia 9 i 10 del metro de Barcelona.Felicitats Tomàs pel to i les veritats dels teus relats. Una abraçada.

    Aleix

  • Noi...[Ofensiu]
    AVERROIS | 01-07-2014 | Valoració: 10

    ...ho has expressat tan bé que tan sols puc dir. Enhorabona!!!
    Tothom ho sabem però molta gent ens pensem que si nosaltres fem les coses el millor possible, els seria molt més fàcil al Govern trobar als que no ho fan...Error? Prefereixen tocar els nassos a un milió de petits declarants per uns quants euros que no a uns quant "señoritos" per mils de milions. El Poder?
    En fi només tenim el dret al "pataleo" i quan anem a votar, però ...a qui?

    Una abraçada.

Valoració mitja: 10