Leviathan

Un relat de: Dyonisos

*


.............................................................................................................
Aquest relat de ficció forma part del llibre col·lectiu "Relats per a llegir amb una sola mà" publicat a Bubok.
.............................................................................................................

A tots els que senten passió pels llibres

El Quim de sempre havia estat un apassionat de la literatura. Llegia tota classe de llibres, però, a més a més, allò seu semblava una obsessió morbosa i malaltissa, ja que també el tacte, el perfum i la forma, li encisaven. Anava a la Biblioteca Municipal cada quinze dies i n'agafava tres de préstec, perquè havia deixat de comprar-ne, llevant dels imprescindibles, i de vegades havia notat que s'excitava i, fins i tot, s'havia hagut d'amagar darrere les prestatgeries, per evitar que els estudiants que ocupaven les taules no notaren aquella protuberància al seu entrecuix.

Va haver-hi canvi de govern a l'Ajuntament de Beniatrol. Inauguraren una nova seu per a la biblioteca, que va començar a obrir també els dissabtes. Aquella era una de les antigues reivindicacions del Quim, ja que era quan millor li venia d'anar-hi, degut al seu treball a torns rotatius. Fou aleshores quan van contractar de bibliotecària la Vanessa, una noia de trenta anys, bruna, ben plantada, i amb uns ulls felins. La veritat és que el Quim no era en els ulls precisament en el que més es fixava i, quan anava al mostrador, no podia deixar de mirar-li el generós escot, on s'endevinava aquell prodigi que desafiava la Llei de Newton, i si li afegim la simpatia innata, no ens deu d'estranyar que des del primer moment, restés enamorat de la noia, malgrat ésser casat, encara que amb una dona frígida, vint anys més gran que la Vanessa.

La vocació secreta del Quim era ser escriptor, però no tenia gens de talent. Potser per això, li agradaven tant les novel·les del Paul Auster que, a més de parlar sempre d'escriptors, eren força imaginatives. Ja des del primer dia, va comentar amb la Vanessa totes aquestes circumstàncies (excepte la manca de talent). Quan ella s'alçava per cercar-li algun llibre de les prestatgeries, no podia apartar el seu esguard d'aquell esplèndid cul.

Va mamprendre a anar cada setmana, amb l'excusa de que així podria agafar més llibres. Es va llegir la trilogia de Henry Miller (Nexus, Sexus, Plexus), de fort contingut eròtic, i el seu cervell va anar despertant-se. Començava a fer-se les seues pel·lícules... Un dissabte li diu que escriu a relatsencatala, un web d'escriptors aficionats. Li demana l'adreça electrònica i li diu que li farà arribar algun dels relats que penja. De vegades, de forma esporàdica ha entrat a la pàgina, on hi ha relats molt bons i també poemes. Ha observat que molts d'ells els escriuen amb pseudònims, pel que seria prou fàcil suplantar la personalitat dels autors.

Quan arriba a casa, es connecta al web i tria un autor. Es decideix per "Leviathan", com el títol de la primera novel·la del seu ídol Paul Auster, que va llegir fa molts anys. "Leviathan" penja relats i poemes gairebé setmanalment, i a la biografia no consta cap referència de cap mena, que el pogués descobrir. És el candidat perfecte i decideix suplantar-lo.

Arriba el mes de Desembre i la biblioteca es disposa a tancar per fer algun petit canvi, com també per a netejar i organitzar els fons editorials procedents de donacions. Més que res, es tracta d'aprofitar millor l'espai. Fins aleshores, el Quim ha anat aprofundint en la seua intimitat amb la Vanessa. Llavors, ella li diu que si vol anar-hi per tal d'ajudar-li a organitzar els llibres, donat el seu coneixement, a més de que ell és el lector més prolífic de tots els que van a la biblioteca.

Queden pel proper dimecres a les 5 de la vesprada. Només entrar, se n'adona de que ella està sola. Tanca la porta per dins i, de sobte, l'abraça, la besa, i veu que ella li correspon. D'un grapat la llança damunt de la taula, que és plena de llibres. Li treu els sostenidors, que a penes poden evitar que tota aquella abundància, no s'espargisca i esclate com una carcassa. Té els mugrons tibants, com dues cireres, i d'un color que contrasta amb la seua pell, blanca com el gesmil. Es posen a cardar, embogits per la passió i el deler. Quan li treu les braguetes, les nota humides, i aquell pinzellet retallat amb forma de cor, l'acaba de trasbalsar. El Quim es posa a pensar en una pel·lícula de Disney, com quan festejava, ja que recorda que era el millor remei contra l'ejaculació precoç. Aquells pits tan desitjats, semblen dues colometes desbocades. La penetra pel davant i pel darrere i la llepa de dalt a baix, provocant-li multiorgasmes. La Vanessa mai no havia tingut una experiència semblant... Aleshores, el Quim va deixar de pensar en aquell ànec gangós i botijós, mentre notava les batzegades del sexe de la Vanessa, i no va tardar gaire a vessar-se mar endins.

A la setmana següent van quedar en un hotel, a prop de la Fira de Mostres. Ella es va presentar més preciosa que no pas mai l'havia vista, però tot va resultar inútil. El Quim no va ésser capaç de trempar. Li calien els llibres. La flaire, el tacte, les formes... tot!

Dies després, ell es va fer soci del Llevant U.E. i ella va aconseguir una còpia de la clau de la biblioteca. A partir de llavors, repetiren el ritual del primer dia cada dues setmanes, tots els diumenges que l'equip blau-grana jugava a casa, malgrat que mai no fou com la primera vegada. El Quim va maleir haver delerat tantes vegades que la biblioteca obrís tots els dissabtes.


***

©Francesc Arnau i Chinchilla

Comentaris

  • Enginyosa la història[Ofensiu]
    copernic | 02-01-2010


    Una història molt ben explicada, amb naturalitat, realista, amb un punt d'humor molt d'agrair. Bones evocacions, imatges sexuals ben creades, ben treballades "para que se note el efecto sin que se vea el cuidado", haha! Un bon relat, realment. Un plaer, Francesc, tornar-te a llegir!

  • Si aquest relat...[Ofensiu]

    Si aquest relat és un dels teus preferits, em va molt bé per desitjar-te... Bones Festes

  • Pel camí dels 42 Relats[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 23-12-2009 | Valoració: 10

    Tota una invitació a llegir i a llegir en un segon nivell.

l´Autor

Foto de perfil de Dyonisos

Dyonisos

13 Relats

63 Comentaris

21667 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
"Mit Blumen und Kränzen ist der Wagen des Dionysus überschüttet; unter seinen Joche schreiten Phanter und Tiger." -NIETZSCHE-
*"Amb flors i garlandes està recobert el carruatge de Dionís; sota el seu jou caminen la pantera i el tigre."
-------------------------------------------
Nat el 10/XI/1953 al País Valencià

"Jo vinc d'un silenci antic i molt llarg…" -RAIMON-

"He callat tan de temps,
com si no fos d'ací." -EDUARD J. VERGER-

"Animal de records, lent i trist animal,
ja no vius, sols recordes…" -VICENT ANDRÉS ESTELLÉS-

"Són crancs els records/ S'estan quiets i amagats/ Entre les roques." -LLUÍS RODA-

"Encara espere tant de tu..." A la vida -OVIDI MONTLLOR-

"Si nosaltres callem, qui parlarà?" -MARTÍ I POL-

"Venim del Nord, venim del Sud, de terra endins, de mar enllà..." -LLUÍS LLACH-

"Com alenava la poesia encara
amb aquell hàlit d'escuma
indemne des dels vells segles"
-JOAN VICENT CLAR-

"Escriure és ensenyar el cul." - JOAN FUSTER dixit -

"La carn vol carn..." -AUSIÀS MARCH-

"Jo sóc un home corrent...
...el que ja no és tan corrent:
Sou tots vosaltres!" Elogi dels amics -FRANCESC ARNAU-

"De la musique avant toute chose..."
-PAUL VERLAINE-

"La mer, la mer, toujours recommencée!"
-PAUL VALÉRY-

" Il est l'heure de s'enivrer! Pour n'être pas les esclaves martyrisés du Temps,
enivrez-vous; enivrez-vous sans cesse! De vin, de poésie ou de vertu, à votre guise."
- CHARLES BAUDELAIRE -

"We are such stuff
As dreams are made on, and our little life
Is rounded with a sleep."
"The Tempest" -WILLIAM SHAKESPEARE-

* "Die Stille ist das was übrigbleibt von des Scherein. "
*"El silenci és
allò que resta del crit."
- ERICH FRIED -

"Para la Libertad sangro, lucho, pervivo..." -MIGUEL HERNÁNDEZ-

" A vosaltres, els ebris d'enigmes
que gaudiu amb la llum del crepuscle…"
" Also sprach Zarathustra " - NIETZSCHE -

"La poesia se escribe cuando ella quiere" -JOSÉ HIERRO-

"Un llibre ha d'ésser una destral per a la mar gelada de dins nostre." -FRANZ KAFKA-

"Todos os versos sâo sempre escritos no dia seguinte." -FERNANDO PESSOA-

"La llengua és més que sang."
- FRANZ ROSENZWEIG -


***



"...QUE TOT ESTÀ PER FER I TOT ÉS POSSIBLE." -Miquel Martí i Pol-


***


M'agrada la narrativa de: DOSTOIEVSKI, KAFKA, HENRY MILLER, BORGES, CORTÁZAR, GARCÍA MÁRQUEZ, RULFO, BOLAÑO, CALVINO, LOBO ANTUNES, SARAMAGO, PAUL AUSTER, ORHAN PAMUK, ROSA MONTERO, MUÑOZ MOLINA, JAVIER CERCAS, RUIZ ZAFÓN, VILA-MATAS, HOUELLEBECQ, BEIGBEDER, ALMUDENA GRANDES... els contes de POE, de CAPOTE, de HEMINGWAY, de CHÉJOV i de BUZZATI.
I en la nostra llengua: PLA, FUSTER, RODOREDA, PEDROLO, PERUCHO, CALDERS, QUIM MONZÓ, FERRAN TORRENT, JOAN F. MIRA, JOSEP PIERA, JOSEP LOZANO... la prosa D'ESPRIU, DE FERRATER, DE VINYOLI... i també la Poesia de tots tres!

***

M'encisa la Poesia de:
Els francesos, BAUDELAIRE, RIMBAUD, VERLAINE, VALÉRY... tots els heterònims de PESSOA, els espanyols del 27, HERNÁNDEZ i CERNUDA, alguns poetes rars, com MIQUEL BAUÇÀ, CARLOS EDMUNDO DE ORY, CÉSAR VALLEJO, el poeta de Tavernes de la Valldigna J.V. CLAR i, el més rar de tots: QUEVEDO (Tot un geni!), en anglès dos genis més, separats per cinc segles: SHAKESPERARE i DYLAN... (BOB).
Ara bé! els poetes de la nostra llengua que més admire, deixant a banda a l'Immortal (ja sabeu, AUSIÀS MARCH) són:
SALVAT-PAPASSEIT, MARTÍ I POL, i el meu veritable mestre, VICENT ANDRÉS ESTELLÉS.
...
Darrerament, m'ha interessat força el grup poètic anomenat "Els Imparables", al que pertanyen entre d'altres, HÈCTOR BOFILL, ISIDRE MARTÍNEZ MARZO, SEBASTIÀ ALZAMORA, TXEMA MARTÍNEZ INGLÉS, MARIA JOSEP ESCRIVÀ...
La seua antologia, publicada a Edicions Proa l'any 2004, crec que és del millor que s'ha fet en els darrers anys.

***


"els déus només respiren en orgasmes." -HÈCTOR BOFILL-

PER A COMENTAR ELS MEUS POEMES I RELATS, ABANS HEU DE LLEGIR-LOS, I AQUEST ÉS EL MEU DESIG AL PUBLICAR-LOS; SER LLEGIT...
MOLTES GRÀCIES PELS VOSTRES COMENTARIS, I DIGUEU EL QUE PENSEU...
SENSE TALLAR-VOS!

----------------------------------------------------------------------------------------