L'ESTRELLA PRESUMIDA

Un relat de: petita sirena
Hi havia una vegada un matrimoni de meteorits que vivien en una estrella petitona dins de la constel•lació que s'anomena “El Drac”. Com que els van néixer molts fillets, la casa se'ls feia cada cop més petita.

En aquesta constel.lació, hi arribaven molts coets que llançaven els homes des del planeta Terra i trencaven les estrelletes. Un dia també van fer a miques un trosset de la seva teulada i llavors van decidir fer les maletes i buscar una altra estrella més gran i en un lloc més segur.Van estar donant voltes per l’espai durant molts dies i, finalment, van trobar una constel·lació molt lluminosa que els va agradar molt, era la de l’Óssa Major. Van triar l’estrella més gran i més bonica i van voler entrar-hi, però aquella estrella era molt presumida i no els va deixar passar; els va dir que eren massa família i que tenia por que els nens l’embrutessin i que fessin massa soroll.

La mare va protestar i va dir a l’estrella:

- Els meus fills són són molt nets i ben educats; abans d’anar a dormir desen totes les joguines i mai no destrossen ni embruten res, tot ho cuiden molt bé.

L’estrella, però, no li va voler fer cas i li va tancar la porta.

Al cap d’un moment, es va sentir un soroll molt fort; era un coet que s'apropava; no estimava les estrelles i no li feia res trencar-les. Tots els estels estaven molt espantats, però la família de meteorits van fer una barrera amb els seus cossos, que eren molt forts, i el coet no va poder fer-los cap mal; va agafar por i se’n va anar una altra vegada cap a la Terra. Llavors l’estrella presumida, que ho havia vist tot, va tornar a sortir per donar les gràcies als meteorits; els va dir que com que havien estat tan valents i l’havien ajudada, els estava molt agraïda i podien quedarse a viure amb ella.

La família de meteorits es va posar molt contenta i sempre més van viure junts i feliços; l’estrella es va tornar més humil perquè havia rebut una bona lliçó; havia comprès que tothom necessita ajuda.

Comentaris

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Enhorabona!

    Aquest conte, presentat al “Concurs ARC de Contes Infantils 2012. Les estrelles”, ha estat seleccionat per formar part del recull que l'Associació de Relataires en Català publicarà (edició prevista per a finals d’aquest any).

    En breu ens posarem en contacte amb tu via correu electrònic (amb els tutors associats a l’ARC).

    Gràcies per la teva col•laboració,

    Junta de l'ARC (Comissió Concursos)

  • Molt bonic [Ofensiu]
    Naiade | 22-04-2012 | Valoració: 10


    Quina historia tan bonica Mireia ! Tens molta imaginació i m’agrada com escrius. A més d’això dones una bona lliçó que ens ensenya a no malmetre la natura, evitar objectes que la destrossen. També ens parles dels mals que porta l’orgull i el més bonic de tot, la família junta que ajuda i es deixa ajudar.
    Un peto

  • Un conte molt original[Ofensiu]
    lligabosc | 12-03-2012 | Valoració: 10

    Hola, Mireia,

    Que bonic que deu ser viure dins d'una estrella! M'ha agradat molt la teva història, ens ensenya que sempre ens hem d'ajudar uns als altres.

    Un petó,

    Ainhoa

  • Hola, Mireia,[Ofensiu]

    Has escrit un conte molt bonic i, dóna la sensació que no t’ha costat gaire de fer-ho, i crec que t’ho has passat molt bé... quasi tant com els que l’hem llegit.
    Un petó ben fort!
    —Joan—

  • Un conte preciós, Mireia[Ofensiu]
    brins | 09-03-2012

    Quins meteorits tan forts i valents...tan valents com tu, petitona, que a punt de complir set anyets ja t'atraveixes a inventar preciosos contes. Tant de bo que aquesta flama d'il·lusió et perduri sempre; et farà la vida molt més bonica.

    Un petó molt fort de la teva iaia, bonica,

    Pilar

  • és un conte preciós mireia...[Ofensiu]
    joandemataro | 06-03-2012 | Valoració: 10

    que com tots els bons contes ens vol ensenyar moltes coses que ens poden servir a la vida quan ens anem fent grans

    ah, i sabent com és d'artista la teva iaia, que la conec eh !, estic segur que tu també seràs una gran escriptora

    un petonet des de Mataró
    joan

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de petita sirena

petita sirena

6 Relats

35 Comentaris

5500 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:
Hola, relataires!

Em dic Mireia i tinc deu anys. Fa molt temps que participo a RC perquè m'agrada moltíssim llegir i inventar contes. Quan era petitona els dictava als meus pares, però ara ja els escric jo soleta; només m'han de corregir alguna falta d'ortografia que se m'escapa.

Si les meves històries us agraden, estaré molt contenta!