Les Vacances de l'any 81, de la Martona,l'Imma i la Pilar. (primera part ).

Un relat de: La Banyeta del badiu

En aquella època totes tres estaven àvides "d'experiencies fortes".

Es van mirar tots el fulletons de les agències de viatges que els hi queien a les mans.

Al final van decidir anar a "La Ruta del Comte Dràcula". Van pensar que en quinze dies veurien tot el país de Romania, serien unes vacances molt excitants.

Al final va arribar el gran dia. Totes tres portaven unes grans bosses (tan grosses o més que elles) plenes de roba, amb quinze dies tindrien temps per lluir-ho tot.

Van facturar l'equipatge i cap a l'avió. L'avió era romanès, en aquella època només els estrangers, podien entrar i sortir del país, només en els avions del pais. Era un avió, els hi van dir les hostesses romaneses totes ufanoses, que havia participat en la Segona Guerra Mundial, i fins i tot els impactes de la metralla enemiga, encara se li notaven.

No calia que ens ho diguessin, ja és veia i és notava tot plegat. És va enlairar, tota una gran proesa per part del pilot. Durant elt el vol, l'avió protuberància atmosfèrica que trobava, sotragada que donava.
Els passatgers, no les tenien totes, però les tres amigues, estaven encantades, ja javien començat l'aventura !!.

A l'hora de dinar, van repartir una mena de... caixa de cartró.Semblava una caixa de sabates, però no !, ... era l'apat. Dins hi havia... Oh ! guaita... (totes tres bocabadades) un panet molt groc, un tomàquet molt petit i vermell i quasi mig passat, un formatge, molt estrany, potser de cabra ?, i una taronja molt madura, massa ( els hi van dir que era de Turquia, tot un lúxe !! ).

Totes tres com bones catalanes, van orir el pa, el van sucar amb el tomàquet i van posar el formatge dins, havien fet un pa amb tomàquet, amb formatge <<<<<<<<1.
Que amables quets romanesos, van pensar les tres amigues, con que saben que som catalanes, ho han fet en el honor nostre... quin detall !!.

Durant els següents quinze dies, això va ser un dels àpats que ens van servir, i no perque fóssim catalanes, és quequè és típic d'ells. S'ho menjant per separet no junt com nosaltres.

Bé doncs, a l'arribada al aeroport de Bucarest, els van anar a rebre... tot un regiment de soldalts. Tots els turistes van passar d'un a un entre dues files de soldats armats amb fusells, com si fóssin terroristes. Era l'època del deictador Ceucescu.
Els van " acompanyar" fins l'autocar, una mena de "guagua" i els van portar fins el seu hotel, això sí, un hotel de " primera categoria ... amb bany !!.

En l'hotel , en els ascensors, es trafiquejava amb dólars. Ells , a n'els turistes els hi donaven el doble del valor oficial que tenia la seva moneda en els bancs del país.

La pena que imposaven als romanesos que estaven en possessió de dólars, era la de mort. Però allí a la gent no semblava importar-los, i els ascensors era un gran trafiqueix.

Amb les butxaques plenenes amb la moneda del país, els van portar amb la "guagua" per tot de ... carreteres ?, més aviat camins de cabra.
La Martona, tot ho anava filmant i l'Imma i la Pilar, anaven gastan no se sap quans rodets de fotos.

A l'arribar a Snagov, van fer un petit creuer , per un petit llac ,on hi ha un monastir i alli, es troba la tomba de VLAD TEPES, EL EMPALADOR ( el Comte Dràcula).

De cop i volta, la Martona, que tot ho anava filmant, va dir : - Guaiteu !! - , i ella filma que filmaràs, era ... un enterrament. Allí, portes els morts destepats i a les espatlles dels familiars.

Quan les noies, al tornar a la seva estimada Catalunya, volien fer-ne una de grossa, posaven un llençol blanc a la paret i passaven a les " amigues "la pel-lícula, perquè , veiessin ... EL MORT !!, i deien : - Ara s'alçarà, és ... " EL CONDE DRÀCULA " !!!.
Tothom esgarrifat i elles... reien per sota el nas !!!!.



Per la Marta Jané Condeminas i l'Imma Latorre Capella.










Comentaris

  • Viatge[Ofensiu]
    Maria Pilar Palau Bertran | 31-12-2005 | Valoració: 10

    Que bé t'ho has pasat Pilar amb aquest record tant maco de juventut? Que tot emociona tant... pujar a l'avi... i el que em fa molta gracia és el pa amb tomaquet que vau fer.

    A nosaltres a Turquia també ens van cridar: Catalans! Pa amb tomaquet!

    Ens va fer molta ilusio. Un altre dia ja me lesplicarás més be aquest viatge!

    Bon any i una abraçada!

l´Autor

Foto de perfil de La Banyeta del badiu

La Banyeta del badiu

150 Relats

452 Comentaris

180322 Lectures

Valoració de l'autor: 9.64

Biografia:
Badalonina de soca-rel.
Amb ànima de Palamosina.

web. importans per mi :

www.hospitalitat.org
Ajuda al nostre proïsme sensa paternalisme.

www.altarriba.org
www.protectoramataro.org

Ajuda als amics de 4 potes, ens estiment desinteresadament, Ells també tenen sentiments. :-)


M.Pilar Rovirosa i Sánchez.
- La Banyeta del badiu -