Les primeres vacances de la gosseta Sisi

Un relat de: EULALIA MOLINS ARAGALL

LES PRIMERES VACANCES DE LA GOSSETA "SISI"

Un matí del més d'agost, la gosseta "Sisi" en despertar-se de dormir, va notar que a la casa dels seus amos hi havia molt enrenou, i del que estava ben segura, es que ella no ho havia organitzat!
Al passadís de casa, hi havia una pila de maletes, entre elles, hi va reconèixer les seves pròpies pertinences. Els abeuradors, el llitet per dormir, les seves joguines i sobretot el collar i la cadena, tot semblava apunt per marxar... però on?
Quan tots els de casa varen estar preparats, varen col·locar tots els paquets al cotxe i tots plegats es varen instal·lar als seients, l'amo va dir amb una veu alegre: - comencem les vacances!
Després d'una hora interminable de viatge, varen arribar al poblet vora mar, on hi passarien un més relaxat i tranquil en una caseta de dues plantes amb jardí, que compartirien amb uns veïns que també tenien una gosseta. "Sisi" va pensar que serien les millors vacances de la seva vida. També ho serien per als seus amos?
Quan varen estar instal·lats, tota la família va anar a donar una volta per la platja, i la gosseta s'ho va passar molt bé, però en tornar a casa i deixar-la al jardí, va sentir curiositat per conèixer la seva veïna, i sense dubtar-ho va saltar la tanca que separava els dos jardins i es va posar a jugar amb l'altre gosseta, que essent molt més petita, va resultar ferida d'una orella. L'amo de la gosseta i veí, va avisar el amos de la "Sisi", alertant-los de que no podia anar sola pel jardí, i que a partir d'aquell moment la tinguessin estacada o a dintre de casa. La "Sisi" va se castigada, lligant-la a la soca d'un arbre, i només movent-se pel jardí quan hi era tota la família per a vigilar-la.
De totes les maneres, un migdia, mentre que els amos feien mandres, ella va sortir al jardí per la porta de la cuina que romania oberta, en sentir una oloreta molt bona que provenia del jardí veí; sense pensar-ho dos cops, va tornar a saltar la tanca i es va plantar davant d'una barbacoa, on els veïns i rostien unes sardines que ja fumejaven i començaven a estar apunt. D'una revolada, es va cruspir sis o set sardines tot saltant altra vegada la tanca, però... el veí se'n va adonar de seguida i cridant com un boig, va alertar els seus amos, que la varen castigar de valent; per la resta de les vacances va fer vida al garatge, i només sortia per a passejar i menjar, però sempre estacada.
Entre tant la gosseta pensava: - aquestes vacances no les oblidaré mai més! Ho faran els meus amos?
Continuarà...

Comentaris

  • Primer episodi[Ofensiu]
    Vicenç Ambrós i Besa | 27-06-2007 | Valoració: 10

    d'una (de moment) trilogia vacacional a vista d'animal de companyia! Posar-se a la pell d'un personatge no és pas gens fàcil, però posar-se a la pell d'un personatge-animal encara ho és menys! Molt ben portat. Correcte des de tots els àmbits (estilístic, ortogràfic, etc.) i caçant al vol l'anècdota, tal i com és propi de relats costumistes i quotidians com aquest!

    Segueixo llegint!

    V.

  • QUINES PERIPECIES![Ofensiu]
    IRINA | 26-06-2007 | Valoració: 8

    POBRE GENT, UN ESTIU D'STRESS CONSTANT, UNES VACANCES INOBLIDABLES... PER AIXÒ HAS POGUT ESCRIURE AQUEST RELAT.

l´Autor

Foto de perfil de EULALIA MOLINS ARAGALL

EULALIA MOLINS ARAGALL

59 Relats

380 Comentaris

75120 Lectures

Valoració de l'autor: 9.54

Biografia:
NASCUDA A BARCELONA L'ANY 1.957, ACTUALMENT RESIDENT AL BERGUEDÀ, DES DE L'ANY 2005 HE COMENÇAT A GAUDIR D'INTERNET, EN SOC AUTODIDACTA, ENCARA QUE LI DEC MOLT APRENENTATGE AL JOVENT DE CASA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "LA FALDA DE LA IAIA PEPA" EN EL LLIBRE "RETRAT DE DONES" DEL PRIMER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONES, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT, "AVUI SOPAREM A CASA" EN EL LLIBRE "ASSAIG GENERAL" DEL TERCER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "QUATRE CARTES A VIDA O MORT" EN EL LLIBRE "INSTINT DE MARE" DEL CINQUÈ CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIONS ESPORÀDIQUES DE RELATS EN EL QINZENAL, BERGUEDÀ ACTUAL.