LES PINTURES (NO) PARLARAN DEL DESASTRE

Un relat de: dockmatur
Les pintures (no) parlaran del desastre


Han assolit entrar i no ha estat gens fàcil, aquella atmosfera interna calia preservar-la intacta. L’aparent magatzem on s’han endinsat és un batibull d’habitacions separades per petits corredors. Tot l’espai gaudeix d’una il·luminació càlida i brillant que s’encén o s’apaga segons quan detecta la nostra presència. Tot el lloc ens parla d’una civilització molt avançada, malgrat les contradictòries dades que ho confirmen i desmenteixen alhora. No seria el primer indret estel·lar on ens trobem un cas similar d’autodestrucció, però aquest cop és encara més estrany el seu comportament. L’escorça del planeta és un erm isolat d’aigua i sorra tòxics, encara no en sabem els motius. Veient aquestes pintures amb natura tan diversa, se’ns fa rar pensar en un conflicte intern a escala global. Però com si sabien que no tenien remei, varen deixar fora de la seva atmosfera aquest enginy que giravolta el planeta, un magatzem farcit d’imatges fetes amb productes naturals i d’altres amb enginys mecànics, també. Pintures que probablement segueixen una nomenclatura de caràcter ordinal. La majoria d’imatges ens mostren una raça bípeda dominant i amb dos sexes bàsicament, però en alguna obra ens creen dubtes raonables. Esperem assolir més informació durant la següent rotació de l’enginy al quart planeta d’aquest sistema estel·lar. Serà aleshores quan comunicarem els avenços de la troballa als grans mestres del viatge. Voldran dades concretes i ara mateix per exemple, encara no coneixem quin és l’ordre cronològic evolutiu, però podríem fer-nos una idea de la degeneració física observada en els models, a causa d’algun desajust del programari genètic, un motiu per autodestruir-se ben evident. Nosaltres, vés a saber com hauríem reaccionat de trobar-nos-hi. Sigui quin sigui el seu progrés, no podem negar que és d’un caire cromàtic i estètic únic, comparant-lo amb altres sistemes estel·lars descoberts, on s’han trobat civilitzacions extintes.


Dock Matur

Comentaris

 • Gràcies E. Viladoms![Ofensiu]
  dockmatur | 13-01-2019


  En aquest relat no parlo dels llibres, potser en un relat futur sortirà què va passar amb els llibres d'aquest món devastat, i que ens remet a un possible futur del nostre planeta. Sempre hi ha qui pensa més enllà que la resta. Tenim un planeta que ens creiem que serà per sempre, i no. I encara menys si seguim maltractant-lo com fins ara.

  Gràcies per comentar!

 • Què en quedarà?[Ofensiu]
  E. VILADOMS | 12-01-2019

  Seran les pintures el que quedarà de nosaltres quan haguem acabat d'anihilar-nos? I no quedarà cap lletra? No ens sobreviurà cap d'aquests mots enviats al ciberespai estel·lar?
  Fins al proper relat, Dockmatur!

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de dockmatur

dockmatur

7 Relats

13 Comentaris

1557 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
M'agrada el fantàstic, l'absurd, mentir, i el vi negre.

-Frases cèlebres-

Totes les experiències narrades són ficció, per molt que es prenguin de fets reals.

Obre la ment, deixa que el fantàstic t'atrapi sense manies.