Les insòlites aventures de la caputxeta rebel

Un relat de: micanmica

Em dic Caputxeta Vermella. Bé, em diuen Caputxeta Vermella, perquè porto una capa que duu una caputxa, i ambdues peces són vermelles. De fet, no recordo ni el meu nom. I tot per culpa d'aquesta indumentària ridícula que ma mare creu que "em fa taaan bufona..." És que no puc entendre com li pot agradar...
- I un rave mare! - li he dit avui. No penso posar-me aquesta capa tan cursi mai més.
- Però filla... aquesta capa et fa taaan bufona...
- Ho veieu? És nyonya com ella sola, ma mare.
- Que parles amb algú, reina?
- Noo - vaig mentir.
- Doncs va, vés cap al bosc, que m'has de collir un ram de flors per anar a missa demà.

Però jo, en el fons, no volia pas anar a buscar flors. Volia anar al concert d' "Extremoduro" que ma mare m'havia prohibit terminantment que veiés. I, tot pensant això i sortint ja de casa, vaig ordir un pla: aniria al concert, i compraria les flors a "Floripondiu's", la botiga del poble.

Un cop vaig ser al concert, em vaig trobar amb unes quantes amigues: la Ventafortelsfocs, la Blancaespantaneus i la Rap-unzel. Totes juntes estàvem molt animades, fent merder com de costum en aquest tipus de festes. Un cop acabat el concert, vaig anar a la paradeta on venien samarretes i tot tipus d'articles del grup. I allà la vaig veure. Impol·luta, brillant, innocent i magnífica, allà hi era ella. Me'n vaig enamorar bojament, sense poder-ho evitar. A la panxa, cent papallones o més em feien sentir un formigueig inexplicable. Aleshores ho vaig tenir del tot clar: em vaig vendre la capa vermella que portava la caputxa que em donava nom, i em vaig comprar aquella preciositat de la que m'havia enamorat: una capa amb el dibuix d'un tauler d'escacs.
- La Caputxeta escac-i-mat em diran, ara, mare - va exclamar, rient, davant la mirada de sorpresa i horror que sa mare li llençà.
La Caputxeta, doncs, va patir una sonada transformació. La darrera part del seu nou nom, "-i-mat", es referia al seu caràcter violent i agressiu que duia amagat, de tanta repressió que havia patit tots aquells anys per part de la seva mare, i se li havia acumulat inevitablement. Tothom tremolava en veure-la passar, i ningú gosava enfrontar-s'hi. Finalment, va adquirir, a més, el poder de llençar raigs ultraviolats amb els ulls, i va seguir sembrant el caos per sempre més arreu on anava.
I a la seva mare, la pobra, li va agafar un atac d'ansietat i ara encara li bota el cor cada cop que sent l'expressió "escac-i-mat". De la seva filla, és clar, no en vol ni sentir a parlar.
I rodolí, rodolat, aquest conte modern s'ha acabat!

Comentaris

  • Rebel.lió![Ofensiu]
    Bonhomia | 03-09-2008 | Valoració: 10

    Molt divertit! A més, a mi m'agrada molt, Extremoduro. Escolto molt els seus discos vells, els que van marcar la meva adolescència. Jo també era rebel, però no mirava massa prim, és clar que aquest és un conte de fantasia. Però inspira una rebel.lió digna de ser. Expressa molt.


    Sergi

  • He rigut molt![Ofensiu]
    annah | 02-09-2008 | Valoració: 10

    Fa temps totes les geves germanes i jo (som quatre) vam fer un relat conjuntament que es diu la Caputxeta Vermella del segle XXI. (E tinc penjat aquí a la web)
    El teu relat me l'ha recordat i m'ho he passat molt bé llegint-lo.

    Un petonet!

    Anna

l´Autor

Foto de perfil de micanmica

micanmica

37 Relats

116 Comentaris

42261 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:
Nascuda un vespre, el 4 d'Octubre de 1990, ja de ben petita m'agradava inventar històries on feia volar la imaginació sense parar.
Sempre que em preguntaven "i tu, què vols ser de gran?" responia, amb convenciment absolut: "escriptora!". Després ja van venir altres idees, com filologia catalana, periodisme o traducció i interpretació (carrera que aquest curs començo).

A poc a poc (i una mica a batzegades, perquè tenia èpoques de molt escriure i d'altres en què apenes tocava una llibreta), escriure es va convertir en una via d'escapament a les meves inquietuds, les meves pors i els meus sentiments més profunds.

Finalment, i després de molt sentir la meva amiga Yáiza parlar tan bé de relats, no m'hi he pogut resistir i aquí em teniu, penjant el grapat de relats que tinc acumulats a l'ordinador... i espero que en vinguin molts més!


per saber-ne més de mi...

www.fotolog.com/buscantelnord

sensecobertura@hotmail.com