Les gaseles i l'unicorn Marçal

Un relat de: Filalici

Hi havia una vegada, fa molt i molt de temps, una tribu de gaseles que vivia en un bosc molt extens. Les gaseles corrien i corrien, però com que el bosc era molt extens i molt enigmàtic, no trobaven mai la sortida.
Les gaseles estaven desesperades, puig que anhelaven retornar a la seva antiga llar, però no trobaven pas el camí. I tant i tant corrien, que amb prou feines veien res d'allò que passava al seu voltant. I van assolir una gran fama a molts vorals del bosc, perquè s'enduien per davant tot allò que trobaven al seu pas.
Cansades del seu exercici desesperat, un migdia les gaseles van aturar-se a beure en un petit rierol, i pel seu gran cansament després de satisfer la seva set van quedar-se adormides.
En despertar-se, van veure astorades com la vegetació les havia envoltat gairebé del tot, restant només una única i angosta sortida per on es podia continuar la marxa.
Però aquella sortida també estava bloquejada. Al seu davant hi havia, majestuós, el llegendari Marçal, el famós unicorn del bosc. Les gaseles es van quedar impressionades en trobar-se amb una aparició tan excepcional, desitjant que per fi algú els hi ensenyés el camí de sortida del bosc, però a la vegada atemorides amb la possibilitat de ser-ne presoneres per sempre.
El vell unicorn, però, no va fer cap de les dues coses. Durant tot un dia va estar en Marçal parlant a les gaseles, i moltes coses els hi va ensenyar en aquest temps. Els hi va revelar tots els secrets necessaris perquè aprenguessin a escoltar el bosc. Els hi va explicar que el mateix bosc, si se l'escoltava i se'n tenia cura, acabava fent visible en el moment adequat la manera de sortir-ne. Els hi va mostrar com n'era d'impossible escoltar el bosc sense mirar al seu voltant, sense mirar-se ni tan sols a elles mateixes.
Aquell dia que les gaseles van començar a escoltar, instruïdes per l'unicorn Marçal, la vida al bosc va començar a canviar.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Filalici

Filalici

125 Relats

134 Comentaris

99144 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
Sempre intentant trobar el camí cap a la "A" de l'Oceà Atlàntic... era petit i no me'n recordo gaire, tampoc tinc els vells exemplars del Cavall Fort, però aquelles historietes m'han quedat com un dels mites de la meva infància.

Per dir quatre paraules de mi: sóc de l'any 77, i sóc enginyer industrial. Escriure m'agrada, tot i que sempre ho he fet bastant esporàdicament. Trobar aquesta web m'anima a fer-ho més, senzillament per passar-ho bé una estona.

També em podeu trobar al meu bloc i al meu recull de haikus



R en Cadena

"La mjesus em va encadenar i jo he passat la cadena a esperitlliure i icarapapallona"

(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")