LES FERRETERIES

Un relat de: Jaume del Alamo
LES FERRETERIES
Una de les coses que més trobo a faltar en aquests dies, és la de poder passejar-me entre caragols i tacs del 7, entre "Black Deckers" i d'altres perforadores, atorrolladores Etc.
Això de tenir somnis i desitjos i no poder-los penjar a la paret amb caragols del 7,que no pugui rentar els plats amb fregalls d'alumini, que no pugui raspallar mal somnis amb llimes i paper de vidre i que no pugui triar martells i escarpes per donar cops a predicadors de pa "sucat amb oli" i profetes de "mirem i no em toquis" em fa sentir molt malament.
Una de les coses que m'ajuda a sentir-me segur és donar un bon passeig en caure la tarda per una ferreteria ben sortida de tota mena d'estris: claus, caragols, tacs, màquines de foradar i d'altres que t'ajuden a envernissar les il·lusions i fixar les idees.
Les ferreteries ajuden molt a què els dies de pluja no et rovellis, tenen tota mena d'àcids i dissolvents i decapants que et deixen la pell ben seca i renovada, les canonades desembossades i el rostre terç.
Com si haguessis passat unes bones vacances prenent el sol a qualsevol illa del Carib.
Crec que el primer que s'hauria de fer és deixar que les ferreteries tornessin a obrir,
Jo particularment i passo molt bones estones comprant claus de ganxo per penjar passejades solitàries i tots aquells paisatges que amb les meves sortides de bicicleta m'han guarit de mala astruga i mals averanys.
Les ferreteries som com una farmàcia, qualsevol dels seus estris no és res més que un medicament que pot ajudar-te a sentir-te bé. O en tot cas, una mica millor.

Jaume del Alamo 5 d'abril 2020

Comentaris

  • Fer ferreteria.[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 20-04-2020 | Valoració: 10

    A mi les ferreteries sempre m'han agradat molt, per tots els articles que hi ha per mirar... El caliu que desprenen i a més tinc la sort que en tinc dues, on hi vaig...on tot el personal parlen entre ells en català... i això et fa sentir com a casa... Cosa que no passa si vas als "xinos"...o a les grans superfícies. Nil.

  • Curiositat...[Ofensiu]
    Romy Ros | 19-04-2020 | Valoració: 10

    Em sembla una curiositat original dedicar un relat a les ferreteries...No se m'hagués acudit mai. Els dies de confinament són bons dies per fer bricolatge.
    Benvingut a Relats.
    Una salutació cordial i sense cargols!
    Romy Ros :)

l´Autor

Jaume del Alamo

9 Relats

5 Comentaris

2220 Lectures

Valoració de l'autor: 9.00