LES DUES VEUS

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
M’entres cavalco cap al mas, m’acompanyen dues veus dins el meu cap . Una veu em diu, FOTET DALTABAIX DEL CINGLE MES ALT DE TAVERTET, et ve de pas. Una altre diu, DEMANA PERDO A DEU i rectifica. Us juro que les veus les sento sempre, no hi fa res si bec ratafia o em passo amb el vi, elles les tinc dins el meu cap.
Les veus van començar fa anys , jo era ben jove, ara que ja en tinc 45 de complerts i els cabells son grisos , la meva hisenda ha augmentat molt.

M’anomenen Tarrago , jo no era pas l’hereu , sols era un cabaler, els meus pares i els meus germans s´els va endur la guerra i la maleïda pesta.Tinc dona i vuit fills vius i tres de morts.

La primera vegada que vaig “actuar” ho vaig fer per diners i per tristesa . Acabava de d’enterrar el meu fill petit i quasi no teníem res per menjar.
Recordo era l´any 1606 i per Collsacabra, Guillaries, Viladrau i Montseny,semblava s’haguessin begut l’enteniment Van ser anys molt freds de pedregades, males collites i pesta. A algú tenien de culpar. Doncs van culpar a veins , deien eren bruixots, que emmetzinaven les fonts feien caure glaç , volaven i es reunien al Pedraforca per fer malifetes.

Jo vaig dir , US PUC AJUDAR. Si voleu jo conec la marca del diable. El meu “SENYOR ONCLE MOSSEN” treia dimonis i em va ensenyar a coneixer bruixes i bruixots.
No se com el meu “SENYOR ONCLE MOSSEN”no va sortir de la seva tomba i em va fotre un bon clatellot ben donat. El meu oncle sols em va ensenyar una mica de llegir i escriure, però la gent em va creure . I vaig enviar a la foguera o la forca a molta gent innocent, però això dona monedes de plata i d’or i menjar per els meus fills. Soc l’entès en bruixeria. Soc conegut en tot Catalunya.

Aquell dia van començar les veus . Avui he portat a la forca una noia al Lluçanès, que tenia el mateix de bruixa que jo d home de bé.Pobrissona si semblava un angel espantat.


Les veus mai marxen, no se quina guanyarà????

El que se segur, es que la meva anima es mes negre que la pell del meu cavall.
I el dimoni m´espera, aixó també segur.
Crec que ni Deu, em pot perdonar!!!!!!

Soc un mal home!!!!

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

323766 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.