LES DUES FORMIGUETES. O també, historieta fora temps, amb corol·lari.

Un relat de: rnbonet

(Dedicat -començant per l'esquerre, com cal- a Maricarme, Ferran Planell, Montse/'mar', Rufa, Pau-Marc/'Epicuri', Ferran d'Armengol/'darkman', Carme Cabús, Manel/'Mändalf', Maurici, Empar/'Xantalam', Núria/'nuriagau' i Sílvia/'Llibre'. I també per Àngels/'angie', absent involuntària. El dibuixet, especialment per Paula/'güitxi' -crec-, que és "innocent". " De què?")

Photobucket


Conten els vells del poble que això eren dues formiguetes que s'hi estaven tranquil·lament parlant de les seues coses, ben arrimadetes al recer dels plecs del melic d'una senyora. I com que eren dues formiguetes relataires, doncs comentaven assumptes relacion ats amb la seua dèria: la darrera presentació del darrer llibre de la Llibre, la frase del dia de l'angie, les salutacions de "bon dia!" de la colla reglamentària, la sequera literària de…… En fi, tots aqueixos esdeveniments que acostumen a ser temes de conversa entre aquesta gent mig boja per les lletres. I en aquest precís moment les trobem parlant,, com no, del tema estrella: el repte de Dolça i Sangifetge, aquell de les històries per llegir amb una sola mà. I com que les nostres amigues no tenien excessiva experiència en aqueixos quefers -més aviat estaven una miqueta verdes, ‘in albis' o fora joc - decidiren provar de viure una aventura per trobar inspiració. I una proposà anar cap el nord i l'altra cap el sud, prometent retornar al mateix lloc abans d'acabar-se el jorn, per contar-se mútuament allò descobert. Ara, en un incís, i per no confondre-les -no estem massa avesats a distingir formigues- les anomenarem la formigueta Y -aquella que caminaria cap el nord- i la formigueta X -la que ho faria cap el sud-. I així ho feren.

Un poc abans d'amagar-se el sol darrere la cabellera daurada de la propietària del melic, s'hi retrobaren de nou. I cadascuna contà l'aventura viscuda.

*Història de la formigueta Y.

Vaig encetar a marxa només decidir-ho. Amb ganes! Però... Uff! Un camí desèrtic, el meu, amb només uns arbrets filamentosos esquifits i groguencs allunyats un de l'altre, ací i allà, sense cap fulla. De sobte m'hi trobe davant dues muntanyes enormes a dreta i esquerre, i enmig, una vall profunda. Al peu d'una d'elles descanse del fatigós viatge abans d'encetar l'ascensió de la primera muntanya. Comence la pujada. I camine i camine, arribant a la fi a un gran redol de roca diferent, més obscura, i a un pic erecte, semblant a un volcà ja apagat. Descanse i mamprenc el descens fins la vall, altra vegada... I quan ja anava pujant la segona muntanya, molt semblant a la primera, un terratrèmol la sacseja i em fa caure, trontollant, fins el pla.
I ací estic, amb tu, contant-te com m'ha anat. Però explica'm; conta tu!


*Història de la formigueta X.

Un camí semblant al teu, en principi. Però, de sobte, un bosc ben tupit. I després d'uns quants desnivells, una cova enorme, amb plegaments i protuberàncies; magnífica, acollidora. I camine per ací i per allà, per cada racó; m'endinse fins passes més estretes i retorne cap l'eixida en notar una humitat cada vegada més intensa. Decideix abandonar l'exploració i sortir altra vegada a la llum. De sobte, m'impedeix el pas un gegant malcarat, calb, amb un trau al cap. Sort que es retira aviat. Intente sortir... i me'l trobe altra vegada barrant-me el pas, ocupant tota l'eixida. Serà inoportú! Se'n va; retrocedeix. Faig uns passets tímids, sense soroll; i s'hi presenta altra vegada, amenaçant... I així una bona estona: Jo que surt, ell que entra! Vaig cap enfora; ell, cap endins. Ell que avança, jo que retrocedeix... Comence una carrereta; de nou m'atura a la sortida. Faig un esprint... Ni així! Jo que vull eixir; ell que entra. Es retira, avance; entra, jo enrere. Jo surt, ell entra; jo cap enfora, ell cap endins!...
No tinc traces de formiga atòmica, però ja farta i cabrejada, l'ataque: li fot un mos amb tota la ràbia i les ganes de que sóc capaç. Ell reacciona: obri la ferida del cap i m'escopeix. Una matèria blancussa, viscosa, que sort que només em mulla la part superior de les antenes. I és l'atac aquest que em salva, perquè al cap d'una estona s'hi retira avergonyit, laxe, deixant-me la sortida lliure!
Amb dificultats, relliscant de vegades, i d'altres fent esforços per poder moure les patetes apegades al líquid llefiscós, he arribat a temps per contar-te la meua aventura.

Acabaren convençudes que a cap de les dues els serviria allò viscut per participar al repte aquell que calia llegir amb una sola mà. I els guardarem, els records i l'experiència, per un altre.

COROL·LARI. De ben segur que cap d'aquestes dues formiguetes, ni la Y, ni la X, guanyarien mai el Nobel de literatura.



Comentaris

  • Nyanga | 13-08-2009

    encara ric!

    quina imaginació tan magnifica! Tens una manera d'escriure tan bona, experta i formidable que sembla que el conte hagi de continuar amb més histories de les formiguetes!

    Gràcies, m'has fet riure de valent!!

    :)

  • I vives?[Ofensiu]
    Bonhomia | 17-06-2009 | Valoració: 10

    Renoi! Quina imaginació més descriptiva i formidable! Encara que crec que les dues formiguetes s'hagueren ofegat... però, pobretes! Quina culpa en ténen, de ser tan naturals?
    Quan em mori, vull morir ofegat en aquestes circumstàncies!


    Sergi

  • Ai coi amb les formigues![Ofensiu]
    Màndalf | 07-06-2009

    Una alpinista i l'altra espeloòloga!

    Jo sé d'una formiga que es va quedar al bosc de baix per estar més calentona i al cap d'una estona es va trobar amb un corrent d'aire insufrible, als bigotis d'un relataire...

    això es màgia! va dir l'altra que estava al pic més alt de la contrada i va veure com s'aproximava el bigoti amb la seva amiga a dins.

    I és que aquestes formigues són molt aventureres... com tu, bonet!! Què coi fas a dalt d'aquesta escala de pedra fent equilibris i sense casc?

    Baixa ara mateix, que et mataràs i encara ens has d'explicar uns quants acudits més, coi!!

    Salut rebolicada amic.

    M

  • Un parell d'heroïnes[Ofensiu]
    nuriagau | 31-05-2009 | Valoració: 10

    Un relat eròtic humorístic en què ens narres les aventures d'un parell de formigues. Són un parell d'heroïnes, especialment, la X.

    Moltes gràcies per aquesta aportació i la seva dedicatòria.

    Haver-te conegut ha estat un plaer.

    Núria

  • Et deixo un altre comentari[Ofensiu]

    Molt divertit aquest relat! I enhorabona pel teu nét!
    Shaudin

  • Aix, amb el meu tarro![Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 30-05-2009

    Moooooltes felicitats pel naixement del teu nét. Estic molt contenta de sentir-te tan pletòric.
    Un beset molt tendre per al menudet.
    Mercè

  • "Cullons" Bonet[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 30-05-2009

    M'has fet riure de valent amb les excursions de les formiguetes. Ves a saber si les que acabes de fer per les nostres terres del Nord encara han sigut més sucoses que... En fi, deixe-m'ho córrer (haha!)
    He rebut els teus sonors petons a galta i galta, ja els vaig rebre l'altre dia, però cap problema: m'encanten els petons! A veure si els teus ànims i energia em retornen la sequera- literària- que, com diu l'astrònom, vinc arrossegant des de fa molts dies.
    Rep una abraçada ben forta i els quatre besets que ja arriben volant cap a les teues terres.
    Mercé

    PS. Aprofito per felicitar-te pel premi de poesia que t'han atorgat. Ets únic, senyor mestre!

  • Divertidíssim, Ramon,[Ofensiu]
    Xantalam | 30-05-2009

    aquest relat, amè i ben escrit, com et caracteritza, i molt agradable l'estona que vam compartir amb tu, la Maricarme i la resta de relataires. Tan de bo es torni a repetir ben aviat.

    Una abraçada, company,

    Empar

  • Divertit relat mestre Bonet[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 30-05-2009

    Un relat divertit, estil don quixot contra els molins de vent, però en versió erótica, suposo, si aquell calv és qui ens pensem, que a voltes som tant mal pensats i no volies dir allò que evidenment dius... en fi, bon relat mestre i millor dibuixet, i gràcies pel teu record.

    Una abraçada i fins aviat!

    Ferran

  • El Nobel de literatura no![Ofensiu]
    copernic | 30-05-2009


    però els de Física i Química potser sí amb aquests experiments. Un viatge imaginari també el teu però sense anar-nos-en del temps present, encara que també es podria haver realitzat en qualsevol època. Lúcid, divertit, irònic. Escrit com sempre amb la teva narrativa fluïda (haha!) i planera, tan agradable.
    Ha estat una gran sorpresa trobar-me el teu comentari. Jo també, com la Mercè Bellfort estava passant sequera (no vaginal, haha!) si no comentarial, hehe! Salut i rebolica, bona gent del sud! (veig que has canviat la afoto. Has vist la meva, amb aquest barret tan bufó?)

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1589 Comentaris

357112 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!