les diferents ítaques cap a la in dependència

Un relat de: andreuru69
Al llarg de la nostra història hem anat consolidant-nos com poble, com a Nació fins a formar-se el que avui dia coneixem com Països Catalans.
Doncs bé, des de l'entronització dels Trastàmara hem patit atacs culturalas, polítics,
agreujats per la forta opressió dels Borbons que fins ara, encara patim.
Tot açò , sense oblidar el matalàs que ens han imposat per la Dictadura de Franco.
La transició democrática, malauradament, no s'ha fet bé perquè hi ha mancances com que encara tenim una monarquia borbónica, o que a la mateixa Constitución encara rese això del Reino indivisible...;
veient tot açò, però, estem assistint a uns canvis sobretot al Principat, que possibilitaran no només el desenvolupament pel dret a decir del Poble Català sinó també el de poder celebrar al setembre un referéndum en el qual puguen dir la seva i així esdevenir un Estat Català lliure.
Al meu parer ja és hora que no solament al Principat sinó que a la resta dels Països Catalans tinguem consciencia que hem d'alliberar-nos del jou de l'Estat Espanyol que ens espolia de fa molt de temps i així esdevenir un País lliure i modern com tocar al segle XXI.

Comentaris

  • Viu i deixa viure[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 07-04-2017 | Valoració: 10


    A nivell humà els catalans som iguals com els castellans, francesos, iitalians, xinesos o siberians per dir-ne alguns. Sí! la gent de l'Espanya pixa, plora i riu com nosaltres. No hi veig cap diferència. Haver de resaltar-ho a aquestes alçades fa riure! Ara bé, culturalment som diferents. Els catalans, hi ha de moltes menes! i tots tenim un nexe en comú. Si em refereixo als catalans que vivim i sentim en català compartim tots un nexe en comú. Ho he percebut tant si aquest és de Perpinya, com d'Alacant o Girona. Això ens fa diferents als nostres veïns de Madrid, Sevilla, Toledo o París. Aquest, bé donat per la consciència de poble diferenciat: llengua , història, geogràfia, etc... Catalunya no vol ésser independent, noooo! Vol tornar-ho a ésser, que és molt diferent!. Perquè Catalunya ja és va proclamar lliure fa més de mil anys i aquesta llibertat fou ultrajada fa tres segles per una altra nació germana llatina, la castellana. Titllar de fanàtic a un poble que vol recuperar la llivertat perduda. i més quan aquesta apreciació ve d'un subdit de la mateixa nació oprimida, ratja la paranoia! . Se pot estar d'acord o no. Peró, ho torno a dir. emprar la paraula fanàtic de forma tan lleugera per a dir que no s'està d'acord, és insultar... I a Relats en català venim a sentir, plorar i riure plegats i no fer retrets de malviure. No ho creieu així companys?

  • Jo crec que no ha de ser així[Ofensiu]
    Bonhomia | 03-04-2017

    Jo, per exemple, no sóc independentista. Ara bé, respecto qualsevol opinió. Però no faré l'afirmació del que penso de tot això, simplement la meva, d'opinió: a la resta d'Espanya la gent és com nosaltres, i crec que hi ha massa fanatisme independentista deguda a un negoci polític. És difícil d'entreveure, un negoci polític, però si Catalunya fos independent... també dins de Catalunya augmentarien les diferències d'interessos en general, interessadament.


    Sergi : )

l´Autor

andreuru69

1 Relats

2 Comentaris

408 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00