Les coses petites

Un relat de: Naiade

En aquest moment, on el mon es perd per camins intricats, on la evolució ens porta a viure de pressa. A mig assimilar les novetats i a passar pagina, per no acumular tanta informació. Passen mil coses interessants, petites, però importants, que la rapidesa, no ens deixa aturar a assaborir-les, i quan fem marxa enrere, ja no hi son. A les hores quedem buits,i se'ns va acumulant l'ansietat, la insatisfacció.
Tothom busca, poca gent troba. Aquesta recerca del que potser ja tenim, i que no valorem, o no sabem trobar-li el punt, perquè ens manca la paciència, la tolerància, fa que moltes vegades ho rebutgem , i l'ànsia de omplir-nos, fa que creiem trobar-ho en altres, que potser son pitjor que el que tenim.
Però aquesta necessitat de corre, aquest desesper de continuar volent trobar, acaba amb nosaltres.
Arribats aquí, nomes ens queda fer un punt i apart. Una pausa, i començar a gaudir de les coses petites. Omplir el nostre mon deix ant gaudir els nostres sentits, i sobretot, el més important i el millor, donant-nos als demes, aprendre a fer feliç, a comprendre, a escoltar, a fer riure, a compartir, a estimar. A les hores ens tornarà com un bumerang, tot el que em donat, i més.
Fer feliç es lo que dona la felicitat, i l'únic que omple.



Comentaris

  • Una altra [Ofensiu]
    brideshead | 31-10-2006

    bona reflexió, com la que et vaig llegir sobre l'immigració. Jo també sóc del teu parer, les coses petites són les més grans, les que ens poden enriquir i fer-nos veure que no calen grans coses per sentir-nos feliços. Saber donar, estimar, comprendre i aprendre dels altres són sensacions que valen el seu pes en or, quan es saben apreciar.

    El contingut del teu relat és bo i sentit, hi ha una sensibilitat i una bonhomia que, en els temps que corren, cal tenir presents.

    Només afegiria, com a petita crítica, que hauries hagut de polir una miqueta més el text, des del punt de vista ortogràfic. Són petiteses, però empobreixen la vessant gramatical. Per exemple, hi ha errors de l'estil de "córrer", "món", "són", "l'evolució", "hem donat", etc... suposo que només és qüestió de polir una mica el català o passar el text pel corrector del Word abans d'enviar-ho per a ser publicat. Ja saps que RC no corregeix els textos, per tant és bo fer-los una bona ullada prèviament. Repeteixo, només és una qüestió d'intentar ser pulcres amb la nostra llengua... si no, qui ho farà per nosaltres?

    Però ja veuràs com, a poc a poc, ho aniràs millorant, segur. Com deien al principi.... aprendre és un petit gran plaer!

    Una abraçada i fins la propera.

l´Autor

Foto de perfil de Naiade

Naiade

246 Relats

1711 Comentaris

275361 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Fa temps que escric, necessito plasmar el que porto dins. També m'agrada pintar, pel mateix motiu.
Però escriure per un mateix no té cap gràcia, necessito estar en contacte amb gent que també li agradi i poder compartir i intercanviar opinions, consells.
Varen parlar-me de relatsencatala i aquí estic, satisfeta de formar-ne part.

R en Cadena



(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")


Lèvingir en va encadenar i jo he passat la cadena a orchid i entortilligat. També a gaia1, Follet, Blaumar i Atlàntida

Per qualsevol cosa aquest és el meu e-mail:

mlloretp@gmail.com