Les coses com són

Un relat de: Tiamat

Sortint del metro, pujant les escales, noto un pes que em cau damunt del cap. Miro enlaire: no plou. Algú m'ha tirat un paper? Miro davant meu. Dalt les escales, hi ha un noi que somriu. Aixeco la cella, tota escèptica. Em poso la mà al cabell, just allà on hi he sentit un copet: és humit i enganxós. M'oloro els dits. Em quedo flipant. M'han escopit! Algun fill de puta m'acaba d'escopir! Giro el cap i abocat a les escales del metro, hi ha un noi d'uns divuit anys amb gorra, que em mira sorneguer. Amb ell hi ha tres nois més, de la mateixa edat i volum. Però m'és igual, què s'han cregut! M'acosto a ell, li dóno una empenta preguntant-li si és que és imbècil o què li passa. Els altres nois intenten aturar-me, però els esquivo i clavo un cop de puny a la cara del malparit. Aquest es fa enrera, amb la comissura sagnant. Un mosso d'esquadra que veu els fets, se'ns acosta per aturar-nos, tot agafant-me pels braços. Li dic que m'ha escopit al cabell d'una forma no premeditada però igualment injusta i que em deixi anar, que li vull trencar la cara. El mosso ens dius que...
No, de fet no ve cap mosso, estan distrets fent ves a saber què, i després de donar-li un cop de puny a la cara del noi, marxo fent-me cruixir els dits. No li he fet sagnar els llavis, i els tres amics d'ell l'agafen i li diuen que és igual, que allà hi ha els mossos i que millor no posar-se en merders. Segur que pensen que, en el fons, s'ho mereixia. Per fill de puta.
Nono, tampoc, no sóc tan estúpida com per, poqueta cosa com sóc, anar a clavar un cop de puny a un tio que en fa dos com jo i que, a més, va acompanyat per tres que en total multipliquen per sis el meu volum. Però sí que em giro i, des de dalt les escales del metro, li crido que és un fill de puta, que de què cony va i que se'n vagi a cagar, a la merda i a prendre pel cul.
Bé, en realitat em giro per mirar-lo, sentint-me impotent, humiliada i plena d'odi, i quan decideixo que estaria bé cridar-li que és un fill de puta, ja sóc massa lluny com perquè em pugui sentir.

Comentaris

  • jobarich!![Ofensiu]
    foster | 02-12-2005

    (aquesta és una expressió molt meva que només uso en casos molt especials)

    Sí, jobarich amb tu, Tiamat! No sé si m'has encisat o què, però ja tot el que et llegeixo m'encanta...hehe
    Res, res, ets bona... sorprenent, sempre experimentant i donat-li la volta a les coses i situacions que la majoria només podem intuir.

    Però, a més, la teva prosa té un ritme peculiar, a voltes per les frases curtes, a vegades pels diàlegs, sempre per la ironia de les idees que planteges sense plantejar, que poses damunt la taula i deixes obertes... això és el que més m'agrada.
    I, en aquest relat, l'ambit es multiplica en punts de vista narratius, opcions del discurs que són totes vàlides i ben desenrotllades.

    foster

l´Autor

Foto de perfil de Tiamat

Tiamat

321 Relats

1499 Comentaris

681382 Lectures

Valoració de l'autor: 8.87

Biografia:
també al bloc d'europa de l'est
transiberia.blogspot.com,
a la revista
Revista Est'
i al mail
tiamat_relats@yahoo.es

Laura Bohigas, del 85. He estudiat filologia eslava i, en el meu temps lliure, viatjo als Balcans. Visc a Barcelona, però no en sóc. I més coses, però en l'essencial, poc més

Entre els 19 i els 22 anys vaig escriure 321 coses i les vaig anar penjant aquí. Ara m'he calmat i escric de tant en tant, però no ho penjo aquí. Llegeixo molt.