LES BECARIES DE LA GENERALITAT

Un relat de: Marceli
La gran aportació de la democràcia americana a les institucions europees, son les becaries. El puro ha creat un efecte domino, i s’ha posat de moda tenir becaries. Becaris no he vist cap, potser en algun negoci de Drag Queens en tinguin. Els politics i els grans, i fins i tot els quiosquers dels barris tenen becaries: La de Presidència de la Generalitat, és molt maca. No l’he vist, ni l’he tocat, ni res de res, no és meva, és del President. al President mai ho he vist fumar puros, ni anar a Cuba, ni amb cubanes. Els puros els hi munten la colla castellera que te al voltant. Els de la cobla de Castellà que se li posant tots el damunt. Fan l’u de set amb el nostre president aguantant tot el pes. Per sort Maragall te esquenes per això i més. El solet aguanta un 5 de 9 amb manilles i folre, i amb la Caballé fent d’anxaneta. I els de Ciux, i esquerra, el tenen fregit, tots els mals fums li envien a ell. Ah, però no sabeu una cosa, malgrat el deixeu sol, o al recolzeu, o al donin l’esquena, el sempre os guanyarà. Si estiguessin al segle XV, el seria Isabel la Catòlica, el Zapatero el Fernando de Aragó i els altres, els conversos. Perquè Maragall es Isabel La Catòlica, en lloc de Fernando ?. Perquè Isabel manava més, i aquí el que mana és Maragall. La situació s’ha invertit. La potencia econòmica i cultural és Catalunya. I els altres, els sarrains. Tot és hipotètic. Son metàfores. No os emboliqueu sols. Que ja os embolica el Maragall.

El cert és que les becaries estan canviant el món. Treballen gratis, fan les pitjors feines i les més complicades. Els caps de setmana que no hi ningú al Palau de la Generalitat, manen elles. En cas de cop d’Estat en un cap de setmana, han de prendre el poder fins que es troba al President. El nostre President no te refugis antinuclears, ni avions presidencials, el BUSH no li vol deixar el AIRFORCE ONE, ni el TWO, ni el Free. Té les “golondrines” del Port i els avions del Parq d’atraccions del Tibidabo. Tampoc te secció d’alarmes de bombes. Si truques a la Generalitat dient que han posat una bomba, no et posen amb ningú. Com a molt et diuen que truquis al l’ajuntament o a atenció al ciutadà. Altres et diuen que no poden fer res fins que no peti. Altres que truqui a Madril. Els de la tele que truqui als de la Radio. Els de la Radio que truqui al Bodafuente. Al final has de trocar al de les bombes i dir-li que la tregui perquè ningú li fa cas. La que més cas et fa és la becaria. Al final la desactiva ella i aprofita les peces per arreglar els ordinadors del Parlament. De fet quan fallen les comunicacions les arregla ella. Si esperen que vinguin els de la tele afònica, ho tenen magre. Per que els atenguin necessiten una ordre de la Audiència Nacional, que os pensàveu que a la Generalitat els de tele afònica els hi arreglen els ordinadors ?. Ni somniant truites. Tan sols apareixen quan la CIA als truca per canviar les micro càmeres i tots els aparells espia que tenen instal•lats. Al Maragall li han insertat gps i micros al cos mentre dormia. Un dia de aquets li posaran un control remot i al controlaran amb un control a distancia des del Pentàgon i la Moncloa.

MARCEL•LÍ MIRET
marcelinosi@yahoo.es
http://webs.xadica.cat/quixotcatala/

Comentaris

  • Una sàtira política...[Ofensiu]
    Bonhomia | 07-05-2015 | Valoració: 10

    ... que toca molts punts de realisme i a la vegada diverteix. No sé què coi fan, però sí, funcionen més o menys així. XD!


    Sergi : )

  • molt be[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 02-03-2015 | Valoració: 10

    Exoliques molt be el fenomen de les becaries
    Ens veiem
    Montse

Valoració mitja: 10