Les barbes del veí

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Més enllà de les seves puerils picabaralles; és un corrupte !, tu més !; és un inepte! , tu més !; la ciutadania va prenen consciència de les afinitats evidents entre els partits nacionalistes espanyols - grans i petits -; en el terreny pràctic no hi cap diferencia entre les polítiques desenvolupades pels governs dels regne d'Espanya. Algú volia traduir les sigles P.S.O.E com POPULARS I SOCIALISTAS ORDAGO ESPAÑOLISTA


La democràcia és sens dubte el sistema menys dolent per organitzar-se de forma col·lectiva; en general però, té moltes febleses, i quan se'n fan "aplicacions locals" com al nostre país, s'acaba desvirtuant l'essència mateixa del sistema.


S'avança en el camí de retorn al Partido Único, en la reducció de la diversitat, en algunes comunitats cal superar el 5% del vot per obtenir representació, i això malgrat l'alt índex d'abstinència electoral, directament proporcional al descrèdit dels polítics, i d'endèmica corrupció de l'activitat pública en aquest país.


Es recuperen conceptes del primer feixisme, " desafectes al regim" , "partidos constitucionalistas" , i corre la brama que tornen a fer-se llistes de quina darrera utilitat jo almenys no en tinc cap dubte.


Sóc pessimista pel que fa al futur de Catalunya en particular, i dels catalans, bascos , gallecs,..... que de bona fe, creuen en conceptes democràtics com ; respecte a les minories, igualtat davant la llei,...


Espanya marxarà del Kosovo perquè jutja incongruent mantenir les forces militars, i defensar alhora el no reconeixement internacional del nou país; la qüestió de fons, garantir el drets més bàsics dels kosovars , la raó que es va esgrimir per participar en la força multinacional, ara no te la més mínima importància !


Els fets parlen clar, i les paraules serveixen únicament per disfressar, - o per intentar fer-ho - les intencions més roïns.


Seguim el savis consells dels ancians i posem tots plegats les barbes a remullar !

© Antonio Mora Vergés

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6914 Relats

1201 Comentaris

5425023 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com