L’ENGINYER

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Al llarg de la vida tenim ocasió de conèixer persones molt diverses, el temps – el millor dels mestres – m’ha fet veure que s’ha de defugir dels apriorismes, com dels partits i persones no demòcrates – dissortadament molt nombrosos per aquests verals, oi?. - ; això de la política sempre, sempre, sempre, ens fa perdre el fil, uff!.

Recentment topava – literalment - a un home que no escolta perquè està convençut que ho sap tot, vaig intuir que en realitat NO SABIA ESCOLTAR, i que per això volia imposar la seva voluntat, em vaig imaginar com devia ser haver de treballar i/o conviure amb persones com ell, i se’m va eriçar els pocs cabells que conservo encara al cap.

El tema de conversa era del tot baladí, i s’advertia clarament que no el dominava, quan li vaig exposar les raons en que fonamentava la meva posició, em va dir per tota contesta; jo sóc enginyer !




L’educació em va fer callar la resposta escaient, doncs em sap molt de greu, l’acompanyo en el sentiment!. I em vaig limitar a callar.
Ell però, insistia – i em consta que ho continua fent – en saber de TOT, i de saber-ne MÉS que ningú.

Quasi, quasi, quasi, em va treure de polleguera. Imagino que el meu àngel de la guardià, la Mare de Déu de l’Ajuda, i tot el cor celestial, em van fer callar, i donar per acabada la ‘conversa’.

Tinc entre el col·lectiu d’enginyers MOLTS i BONS amics, i malgrat aquesta topada no canviaré la meva percepció vers ells.

Tinc clar que d’agricultura, ramaderia,..., millor fer-se aconsellar per pagesos i/o ramaders, si us cal posar portes i/o finestres, adreceu-vos a un fuster, a un pintor si li convé un repàs a la casa, i si la cosa va de menjar adreceu-vos a un restaurant de fama acreditada. Desconfieu de qualsevol que en matèria d’agricultura, ramaderia, fusteria, pintura, cuina ,.., us dóna com a TOTA garantia, l’afirmació; jo sóc enginyer !

Comentaris

  • DEPLORABLE[Ofensiu]
    kefas | 22-07-2018


    Em sap greu que havent-hi practicants de tots els oficis i titulacions que són creguts, estofats, bufats o superbiosos, hagi triat precisament la noble carrera d’enginyeria, que addicionalment s’ha permès ridiculitzar amb la figura d’un pollet o au de ves a saber quina mena, per posar-la com exemple d’aquests execrables vicis.

    Sàpiga, Sr.Mora, que la contribució dels homes amb enginy, els enginyers, en tots els avenços que han fet possible la millora de les condicions de vida dels depredadors humans, ha estat determinant. També ha de saber que no es podria expressar en la llengua catalana amb la facilitat i correcció amb que ho fa, si no fora gràcies a un enginyer, el senyor Pompeu Fabra.

    Precisament són els enginyers els que, acostumats a palpar la realitat en la pràctica diària, menys necessiten acudir al maquillatge de l’aparença per tenir el respecte i l’admiració de qui es beneficia de la seva activitat professional.

    Li posaré un exemple en el que es narra, a manera de faula l’encontre entre un líder, que podria ser vostè, i un enginyer,

    Un líder atrafegat viatja en globus. Se’n adona de que no sap per on va, s’acosta a terra, veu passar un home caminant per un carrer i li diu:

    - Disculpi !. Em pot ajudar ?. He promès trobar-me amb un amic a les dues, m’he perdut i no sé on soc.

    - Naturalment que el puc ajudar. Miri, vostè està en un globus d’aire calent, a una alçada d’uns quinze metres sobre terra, en una posició situada entre 40 i 41 graus de latitud nord i entre 58 i 59 graus de longitud oest.

    - No serà pas enginyer vostè

    - Si, ho soc. Com ho ha sabut?

    - Perquè tota la informació que m’ha proporcionat és correcte, però no sé que fer-ne, em desconcerta i encara vaig més perdut.

    - Pel que explica, vostè creu que és un líder, oi?

    - Efectivament, com ho ha deduït ?

    - Molt fàcil. No sap on és ni cap on va. Ha fet una promesa que no té ni idea de com complir i ara espera que un altre li solucioni el problema. De fet està en la mateixa situació que abans de trobar-nos, amb la diferència de que resulta que ara la culpa és meva ..

  • mOLT BÓ[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 21-07-2018 | Valoració: 10

    m´AGRADA COM ESCRIUS

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6906 Relats

1200 Comentaris

5394143 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com