L'Atur del Transvassament Xúquer-Vinalopó. Imprescindible.

Un relat de: Joanjo Aguar Matoses

L'ATUR DEL XÚQUER-VINALOPÓ. IMPRESCINDIBLE PER A TOTS.


Si no es deté el Transvassament del Xúquer al Vinalopó, els del Partit Popular, més prompte o més tard, tornaran a la càrrega amb el Transvassament de l'Ebre al Xúquer.

Ja ho estan fent els del PP de València, dia rere dia, valent-se de Canal 9 (televisió pagada per tots els valencians, i no només pels que volen el transvassament).

Si açò succeix ara, que encara es troben en marxa les obres del riu Xúquer al Vinalopó, ¿què passarà quan finalment estiguen acabades, i quede a la vista de tots que no hi ha prou aigua per al Vinalopó (ni per al Xúquer)? (Ni per al mogolló d'urbanitzacions i camps de golf que hui mateix s'estan projectant o construint en la Costa Blanca).

La conseqüència serà obvia: S'arremetrà de nou contra l'Ebre, per a endur-se la seua aigua al Xúquer, al Vinalopó, i més al sud, si cap.

Potser no succeisca res mentre els catalans siguen forts a Madrid, al Congrés dels Diputats. Però, ¿i si arriba un moment en què ja no resulten decissius? ¿I si torna el Partit Popular al poder? ¿I si obté altra volta la majoria absoluta? ¿Per què no?

Retornaríem de nou a l'antic Pla Hidrològic Nacional, i eixa vegada, a sobre, amb el dèficit real (i angoixant) d'aigua a la conca del Xúquer. De nou, una altra lluita per l'Ebre (més forta encara que la que hem conegut). I, damunt, majors conflictes entre el País Valencià i Catalunya. (Com si no en tinguéssem ja prou).

Açò pot sonar a ciència ficció. Però també podria convertir-se en una realitat d'ací uns anys. I no és broma.

TOT ESTÀ INTER-RELACIONAT.
EL QUE SUCCEIX A UN LLOC, TÉ REPERCUSIONS EN ELS SEUS VOLTANTS. I MÉS ENLLÀ, FINS I TOT. (ÉS QÜESTIÓ DE TEMPS).

No ens podem desentendre els uns dels altres. El que passe ací al País Valencià, també li afectarà a Catalunya, a la curta o la llarga. (I al contrari). És una cosa que hem de tindre sempre en compte, ens agrade o no.

Per favor, no ho oblideu mai. I molt menys quan hàgeu de prendre qualsevol decissió important sobre Catalunya, o sobre el País Valencià, o sobre les Illes Balears i Pitiüses. ¿Val?


Sueca, 19 d'abril del 2005.
Joanjo Aguar Matoses.

(PER FAVOR, REENVIEU AQUEST TEXT A TOTA LA GENT QUE CONEIXEU. MOLTES GRÀCIES).


Comentaris

  • Fotos meues de Sueca, València i voltants[Ofensiu]




    ____________________________


    Podeu veure fotos meues de Sueca, el meu poble, i dels seus voltants, en esta pàgina:


    http://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/sets/72157618477002096/



    Imatges de València Ciutat, també n'he publicat ací:


    http://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/sets/72157618387881753/


    Sou lliures de baixar-vos-les a tamany original, si us agrada alguna per conservar-la, difondre-la o, fins i tot, emmarcar-la al corredor o al saló de casa. Per mi, seria un goig. ¡Total!

    Bon profit al visionat.


    MÉS FOTOS MEUES:


    http://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/sets/


    ____________________________

l´Autor

Foto de perfil de Joanjo Aguar Matoses

Joanjo Aguar Matoses

204 Relats

246 Comentaris

248767 Lectures

Valoració de l'autor: 9.30

Biografia:
Sóc de Sueca, poble situat a la Ribera del Xúquer, al País Valencià i, per tant, a Marènia (com li dic jo) o Països Catalans (com li diu la resta del món).