L'assassí era l'autor (1)

Un relat de: Joan Colom
En la trobada de maig del Club de Lectura Arrancapins, de València, per comentar la novel·la del barceloní Andreu Martín "De tot cor", l'única valoració positiva que se'n va fer venia de la circumstància que la trama policíaca se situés en el món dels programes qualificats benèvolament de teleescombraries (teleporqueria o telemerda són més curts i els escauria més).

A banda de l'originalitat d'aquest fet, l'amic Carles va afegir que l'escena de cada vespre, de l'inspector en cap Pedro Miralles arribant a casa, sentint ja des del rebedor el guirigall dels participants habituals del programa i trobant-se la Luisa al menjador, amorrada a la tele, era literatura cent per cent realista. Que li evocava el dia a dia amb la seva dona, incloent-hi l'excusa de mal pagador que acostumava a esgrimir: que ja sabia que aquella gent era una col·lecció de tarats que representaven el seu paper perquè tot estava preparat, però que es distreia. Aquest havia estat un dels principals punts de desavinença amb la Paca, que recordat ara, amb la perspectiva de la seva absència, li produïa mala consciència per...

Sort en va tenir, que la companya del Club asseguda a la seva esquerra l'interrompés per dir-hi la seva, probablement perquè ell no sempre se n'adona però sovint no flueixen prou ràpid les paraules i s'acaba fent pesat.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: