L'assassí del talent: (II) : La suplantació de Déu.

Un relat de: qwark

En Marc estava excitat, com un nen que es lleva un sis de gener. Mentre el seu ordinador s'inicialitzava, la seva ment perversa havia tramat un pla. Sabia que, si bé el diable pot fer mèrits per tal d'aconseguir arrossegar uns quants milers d'ànimes cap a l'infern, la victòria definitiva l'assoleix quan aconsegueix suplantar a Déu. Mata al pastor i les ovelles et seguiran.

Aprofitant els coneixements de hacker freaky que havia assolit durant les llargues hores lliures que li proporcionava la seva nul·la vida social, va fer-se amb el control de la web dels relats. La boca se li feia aigua quan imaginava la dolça victòria, tan propera, que podia començar a sentir-ne el gust. Al cap de tres dies de feina ininterrompuda, els seus èxits començaven a ser notoris.

Les "ovelles amb picarol" (els millors escriptors, els líders d'opinió , als quals seguien tots els altres) havien patit una severa campanya d'humiliació (ningú pot humiliar com aquell qui ha patit la humiliació), baixant les valoracions de la seva obra per sota del mediocre sis i mig, amb crítiques tan ferotges que haguessin desencoratjat a qualsevol candidat a la presidència d'una república bananera. Per contra, promocionava les relats mediocres, orfes d'originalitat, als quals hi atorgava un status entre el vuit i el vuit i mig. L'objectiu últim era que la massa d'escriptors novells prenés com a exemple aquests nous líders (ja mediocres).

Una esgarrifança recorria la pell d'en Marc, excitat en contemplar la dolorosa agonia del talent, ara només present com una petita resistència d'uns quants màrtirs que continuaven enviant relats bons a la web (que continuaven sent destrossats per les crítiques).

Fou en aquest punt àlgid de la seva victòria, quan el diable va ser atacat per la seva debilitat.


(continuarà)

Comentaris

  • Que continuï [Ofensiu]
    jordiclusella | 12-04-2005 | Valoració: 8

    Més, més... En volem més.
    Està molt i molt bé aquest relat. Enganxa i és original.
    Com veig que ja t'han dit abans, saps que si en Marc aparegués per aquí tu en series víctima, oi?

  • subal | 10-04-2005

    Ostres, tio, estic admirat. Com els altres, segueixo espectant els aconteixements.

    El teu marc ja deu haver observat que això és la realitat literaria en petit; amb best sellers, maleïts, campanyes de promoció agresives, més venuts, imparables, ego, publicitat, crítics, cítrics... Aquí tens tema, nen.

    La pregunta es repeteix; seguiràs aquest camí valent o derivaràs cap a la ficció neutral?

    salut.

    _________________________________________
    lamentablement, jo tampoc acostumo a valorar numéricament. Et quedaràs amb un lamentable 5 però crec que aquest fet pot ajudar al Marc a conservar la lucidesa i la mala hòstia. No crec que faci cap falta dir-te que ets mooooolt i moooolt bo, oi?

  • salutacions[Ofensiu]
    marc (joan petit) | 10-04-2005

    Hola,

    T'he llegit els dos relats que s'anomenen l'assassí... per a satisfer la curiositat. Jo en tinc un que s'anomena Assassins i volia veure si tractaves el mateix...
    Res a veure: tu ets bastant més original, ja que l'assassí mata relats i els seus autors. El meu assassí mata persones.
    Seguiré la trama, a veure com evoluciona el hacker...
    Jo tampoc tinc per costum valorar... posar números a sensacions subjectives no ho acabo de fer bé...

    Salut!

    Marc Freixa (Joan Petit)

  • esperant la continuació[Ofensiu]
    neret | 10-04-2005

    em sembla que tu series dels relataires vapulejats (això no sé si és massa normatiu)per aquest crític sanguinari. Els dos relats estan molt ben escrits i traspuen originalitat i bones idees... a veure com continua aquesta història.

    Per cert no et valoro perquè no valoro mai, no per cap mena de doble intenció, que consti!

l´Autor

Foto de perfil de qwark

qwark

59 Relats

410 Comentaris

97519 Lectures

Valoració de l'autor: 9.61

Biografia:
Químic de formació, professor de professió i escriptor de vocació, des que vaig abandonar el meu somni juvenil de ser estrella de rock. M'agradaria ser escriptor de professió, professor de vocació i saber tot el que pugui del món en què vivim.

Agraeixo a la gent de Relats en Català el fet de poder tenir un espai com aquest. A mi m'ha servit per a tantes coses que es faria avorrit dir-les totes.


Podeu preguntar per mi aquí:

qwark79@yahoo.es