L’assassí confés que no volia confessar

Un relat de: fraruro
L’assassí va aixecar la vista del cos ensangonat de la noia, i va veure al sacerdot dempeus davant la porta de la església. Es va incorporar amb el ganivet a la mà i va caminar cap al sacerdot. En adonar-se que encara el portava a la mà, el va llençar a l’entrada d’una claveguera, i va continuar cap al sacerdot. Les seves mans tremolaven.
_ Vull confessar-me_ Va dir-li.
El sacerdot se’l mirava amb espant, però va acceptar. El noi va explicar-li detall per detall l’assassinat que acabava de cometre. Just acabar la confessió, van sentir les sirenes de la policia. Quan el capellà li va donar l’absolució, el noi es va posar a riure.
_ De veritat tens ganes de riure després del que has fet?_ Va preguntar-li el capellà.
_ I tant! Tu ets l’únic testimoni, i no pots dir res contra meu. Com t’ho he explicat en confessió, ara has d’estar ben callat.
_ Hem sembla que no ho entens_ Va respondre-li el sacerdot amb calma, mentre la policia entrava a la església_ No puc trencar el secret de confessió, i no puc revelar els detalls del que m’has explicat, però puc testificar tot el que has fet abans de confessar-te sense cap tipus de problema.
L’assassí va tirar-se sobre el capellà, i el va intentar estrangular. La policia el va agafar, el va esposar i el va tancar al cotxe.
_ Necessitaríem una declaració_ Va dir-li el policia al capellà.
_ No hi haurà cap problema. Els hi puc explicar tot el que he vist i sentit, menys la seva confessió.
_ Amb això ja en tindrem prou_ Va dir el policia.

Comentaris

  • Comfessió de sang[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 06-03-2011 | Valoració: 10

    Aquest matí he anat a passejar pel barri de Port de Barcelona, a la Zona Franca, i he vist una església que s'adèia molt a la que tu descrius en el teu relat. Carrers buits, ambient massa tranquil, bars tancats, tots tancats, quatre gats al carrer, el cementiri de Montjuïc al fons i el ressò d'uns crits del cam de futbol de l'Ibèria al costat de l'església. M'agraden els relats que em fan viure i veure experiències. I el teu ho ha aconseguit. Felicitats i gràcies per fer-me passar una bona estona. Una abraçada.
    Aleix

  • Bona aquesta[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 07-02-2011

    veus, ja vigilaré que no em passi una cosa així, i és que no te'n pots fiar ni dels capellans, que se la saben ben llarga!
    Bon relat, amb aquest caire de novel·la negra tan ben trobat.

    Ferran

  • Ben trobat[Ofensiu]
    Illadestany | 02-02-2011 | Valoració: 10

    Molt ben trobat. Podries fer-ne una novel.la negra, amb aquest argument.