L'ascensor

Un relat de: xesco

Al pis on visc hi ha ascensor. Això podria ser una característica més d'entre les que té: és un segon pis, té calefacció, tres balcons... Però degut a la màgia del meu ascensor (potser hi ajuda el fet de que és de color lila), per mi és molt més que un simple "aparell de transport intermitent de persones en sentit vertical ascendent i descendent".
Quan hi puges sol no és difícil imaginar-te que és una d'aquelles cabines que, a la velocitat de la llum, et transporten a qualsevol lloc on desitgis estar. Amb aquesta teletransportació casolana, en un obrir i tancar d'ulls surts de casa per explorar la realitat, o t'escapes dels perills del món exterior, i amb només l'esforç d'apretar un botó tornes a casa. Fi de trajecte, estàs salvat!
Hi ha dies però que no queda cap més remei que viatjar amb algú. Si és un veí conegut se't desmonta la pel·lícula i t'has de conformar fer un viatge parlant del temps (que s'ha tornat boig), del soroll que fan els del primer (que també s'han tornat bojos) o del carter (que el pobre també va boig perquè han canviat el número de la finca). Però quan no hi ha més remei que entrar amb un desconegut, la tensió que provoca sentir aquell cos aliè envaïnt el teu espai personal fa que la imaginació et jugui males passades. Producte d'un error en la teletransportació, el teu ADN es podria mesclar amb el del desconegut i sortir al replà del 2n sent en esser mutant digne d'una pel·lícula de ciència ficció.
Aquell dia vaig prémer el botó per cridar l'ascensor, estava sol, i en el ràpid desplaçament vertical descendent va fallar el maquenisme de teletransportació i vaig quedar atrapat. Vaig estar un quart d'hora flotant en el que podríem dir, un espai atemporal, i vaig poder comprobar l'aïllament que produeix estar atrapat en el temps. Finalment, quan em van ajudar a tornar a la realitat ningú ho va notar però jo vaig saber que, mentre tothom havia envellit 15 min. jo m'havia mantingut impertorbable al pas del temps. "Que me quiten lo bailao!"

Comentaris

  • aaa | 04-07-2007

    Tens un estil impressionant, però es nota que et deixes coses al cap que no trasllades al paper (virtual) i els relats perden màgia, tot i guanyar en consistencia, però, què es la consistencia sense ,màgia?

    Vaig a endinsar-me als teus microrelats, disciplina que m'encanta!!

    Roarscach.

  • a l'altura![Ofensiu]
    quetzcoatl | 24-04-2005

    Entre l'experiment del Mestre, records d'escenes de "La mosca", i el teu toc d'ironia i imaginacio... molt bo, molt bo. Aixo si, aquesta vegada potser si que se m'ha fet massa curt el final... potser podia anar encara un paragraf mes enlla.

    seguire llegint!

    una abraçada

    m

  • Temps - espai[Ofensiu]
    prudenci | 24-04-2005 | Valoració: 7

    Aquest és més lograt. Ja va dir Einstein que si ficaben un home dins un armari sentia a passar el temps diferent dels que estaben a fora de l´armari. M´ha agradat , mira ! et poso un 7.
    Tanmateix trobo que els teus rela¡ts per lo be que escrius son molt curts.
    Ja estarem en contacte, espero. Fins ara Xesco !

  • Gedankexperiment d'Einstein[Ofensiu]
    Xals Cafuà | 22-04-2005 | Valoració: 6

    M'agrada molt la fantasia de l'ascensor com a teletransportador espai-temps. Recordo haver tingut fantasies d'aquest estil quan era petit, i era genial.

    Com a cosa negativa (però constructiva!) diré que no m'agrada l'última frase.

    Però apart, té alguna cosa que em recorda un experiment mental de l'Einstein, de quan anava darrera de la seva formidable teoria de la Relativitat General, que consistia a preguntar-se quin tipus de mesures podríem fer dins d'una cabina d'ascensor tancada i propulsada per l'interespai per Superman (amb una acceleració constant) per tal de discernir si estem en un camp gravitatori o bé si és que estem sent arrossegats Accross the Univers per Superman (o Superwoman) amb acceleració constant.
    Per si a algú l'interessa, la resposta pot ser assolida, copsada, aprehesa i digerida després d'uns anys de patiment.

l´Autor

Foto de perfil de xesco

xesco

38 Relats

108 Comentaris

50383 Lectures

Valoració de l'autor: 9.11

Biografia:
Vaig néixer quan era molt petit a Centelles (Barcelona), el 1976.
Vaig començar a escriure el 20/02 del 2002 provant sort amb la construcció de palíndroms.
M'agrada construïr encreuats i experimentar amb l'escriptura.
Sóc mestre d'educació primària, i actualment visc a Artà, Mallorca.

Em podeu llegir, també a RC, amagat darrere el nom de Xeixa, compartint jocs i experiments lingüístics amb el meu amic Xals.



Todas las cosas tienen que salir de algún sitio - cavilaba Harún-, por lo tanto, los cuentos no pueden salir del aire...

Salman Rushdie "Harún y el Mar de las Historias"

...es muy fácil. Si lo piensas, tendrás que admitir que todas las historias del mundo, en el fondo, se componen solo de veintiséis letras. Las letras son siempre las mismas y sólo cambia su combinación. Con las letras se hacen palabras, con las palabras frases, con las frases capítulos y con los capítulos historias.

Michael Ende "La historia interminable"


"Darrere els mots el paper es transforma
en mar i les lletres en peixos"

Joan Brossa