L'animal més cruel de l'humanitat

Un relat de: Llargui

El Dugón, més conegut com vaca marina, pertany a la família dels Dugongidae, és un mamífer marí, que en aquests moments està en vies d'extinció.

Aquest animal habita en aigües tropicals dels oceans Índic i Pacífic occidental. Té un cos robust que medeix entre 2'4 i 2'7 metres de longitud, té forma de fus i acaba amb una cua que té un escot central i està apaivagat "dorsventralment". Les extremitats anteriors s'han transformat en aletes arrodonides, mentre que les posteriors han desaparegut. Té uns llavis grans i musculosos (el llavi superior està partit en dos), que utilitza per arrancar les plantes aquàtiques, bàsiques en el seu aliment. Tritura el menjar amb els molars i les plaques còrnies que cobreixen la part anterior del paladar i la mandíbula inferior, a més, el mascle té dos incisius superiors petits semblants als ullals. La vaca marina s'alimenta per la nit, i es desplaça en grup. Pot tenir una cria, que neix a l'aigua i mama en les mamelles situades al pit de la mare. El seu peiode de gestació oscil·la entre els 13 i 14 mesos.

Aquest mamífer que ha estat caçat per la seva carn, el seu greix, el seu oli i el seu cuir, és un animal inofensiu i indefens, que ha acabat com altres, a les mans de l'animal més cruel de l'humanitat, l'HOME.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: