L'angoixa

Un relat de: assumpta pijuan

L'ofegava aquella calor desmesurada que es denotava en les gotes que li corrien pel front, per la cara i fins i tot per la regatera del seu pit.
Se sentia la remor de la gent parlant ... cridant ... els uns per comprar, els altres per vendre ... tot s'hi valia era matí de mercat i el centre bullia entre parades de mil colors diferents. En un dels carrers s'hi amuntegaven les de fruites i verdures, amb aquells colors tant diversos com varietats diferents n'hi havia. En un altre les parades eren de roba i calçat. En aquest, la tímida brisa que hi corria feia moure tota mena de bruses, samarretes, pantalons, calces i sostens ..., que semblaven ballar en una disbaratada simfonia compassada només pel batec del seu cor.
No havia comprat encara res, ni tan sols sabia per què havia anat al mercat. Deambulava, absent entre la multitud i la seva cridòria. Necessitava sortir d'allí com fos ...
Però no podia, la gent l'empenyia i se sentia a mercè com una onada que trenca en l'espigó i torna al mateix lloc una i altra vegada.
Ho intentava, però res.
No podia sortir-ne i ara aquell poc aire que corria s'havia esvaït i sentia encara més fort el ritme del seu pols. Va creure defallir en qualsevol moment, ara ja no sentia res ... ni a ningú ... ni tampoc no hi veia, s'havia fet fosc ...

Comentaris

  • Et descobreixo avui [Ofensiu]
    J.Lluís Cusidó i Ciuraneta | 20-01-2009 | Valoració: 10

    Et descobreixo avui amb aquest relat de lectura ràpida i distreta pendent d'aquest moment d'angoixa que passa la protagonista i acaba amb un desmai. Molt bé m'he trobat passejant en mig d'un mercat.
    De fet m'ha cridat l'atenció el títol ja que jo també en tinc un de publicat com Angoixa si t'he posat be l'enllaç i et be de gust et convido a llegir-lo
    ANGOIXA< /A>
    Et seguiré llegint,

    J. Lluís Cusidó i Ciuraneta

  • axò de l'angoixa[Ofensiu]
    anforsa | 20-01-2009 | Valoració: 10

    Ho he repasat tot. Avui podia. No sé quin triaria dins la diversitat de situacions i temes.
    Et dic que en eix repàs he quedat satisfet, Molts sentiments surten a relluir i per un moment han set meus. EEls he tornat a deixar, aquí altres podran gaudir de sensacions diem agradables. Anton.

  • ET FALTA L'AIRE[Ofensiu]
    anforsa | 12-01-2009 | Valoració: 10

    Bon relat. Curtet, amb ritme i un final de desmai ... per la protagonista.T'hi senties, potser. " La suor per la regatera del pit..." una dona, no tens temps de dir qui és, però s'entén perfectament. L'últim tros amb els punt susp. i ja està el lector enterat del succés. Acabés al punt precís. Ja saps que m'agrada. I a seguir.
    Avui ha començat Personatges Itinerants i m'ha tocat obrir el foc a mi. La Carme ho té tot molt controlat. Una gran persona, com totes les grup.Bona nit.Anton.

  • bona descripcció de l'angoixa[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 05-12-2008

    relat curt però intens, sols m'ha xocat la paraula "disbaratada", potser quedaria millor "disbauxada", no sé que en diries tu.
    Bona entrada a relats, et felicito

    Una abraçada

    Ferran

  • M´has fet sentir[Ofensiu]
    brins | 04-12-2008 | Valoració: 10

    per un moment, enmig d´un mercat. Cal dir que és engrescador i distret , passejar per davant de les parades. Tu ho has descrit molt bé, i també ens has definit amb paraules molt certeres
    l´angoixa que sentim quan ja fa molta estona que hi som.
    Benvinguda a RC

  • BENVINGUDA[Ofensiu]

    A relats. Has definit l'angoixa molt bé, una angoixa que pot ser malaltissa o passatgera, qui sap...! Un que es troba envoltat de gent i bullici i es troba angoixat, pot ser una malaltia, si l'angoixa et bé perquè no suportes tant soroll i bullici, això pot ser un problema que esdevé passatger. Aprofito per desitjar-t'he unes bones festes de Nadal sense angoixes per l'enrenou que suposen. Salutacions.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de assumpta  pijuan

assumpta pijuan

7 Relats

23 Comentaris

9815 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Vaig nàixer l'estiu del 1959 a Barcelona, però des de fa ja uns anys visc a l'Urgell, d'on originàriament era tota la meva família.

A l'agost'08, vaig fer-me el bloc "Des d'on nèixen tots els somnis ..."

Des d'allí participo en els Jocs Literaris que proposa cada dimecres en Jesús Ma. Tibau i també m'apunto a participar mensualment a Relats Conjunts.

Sempre he volgut escriure ... però mai m'havia decidit.

Ara ho he fet i no sé que en sortirà ... o si fins hi tot en sortirà res ...

Però el que sé es que ho faig amb el cor.



assumptapijuan.blogspot.com

assumptapijuan@gmail.com