L'Amor

Un relat de: Atòmica
L’Amor són quatre lletres en perfecta sintonia: una part punxeguda, una altra rectilínia, una ovalada i una darrera una mica indescriptible. Quatre parts. Quatre lletres en conjunció que signifiquen el mateix que la seva forma. Quatre fases subordinades, com en podrien ser vuit, vint o seixanta. Quatre camins, quatre. Els quatre elements i totes les coses que podríem inventar-nos sobre la seva aparença tot partint del número que ja he dit dues vegades quatre -comptant aquesta-.

L’Amor és carrincló i d’una dolçor que enfarfega més que la salsa de caramel. És fer el ridícul cada cop que obres la boca, és quedar retratat davant de tothom quan no pots dissimular que t’ha posseït, és ficar la pota segon sí, segon també; és no saber on mirar quan t’observa, és moure cel i terra en va, és abandonar el sentit comú, és somicar d’amagat quan la situació idíl·lica que et rondava per la ment no es compleix. En definitiva, és fer el pena reiteradament fins que te n’alliberes o aprens a dominar-lo. És dolor, sofriment, depressió, sadomasoquisme, insomni, esgotament, nerviosisme, desavinença, punició, sorramoll i caràcters aleatoris com els que estic a punt de teclejar ara mateix: dsaiojdfskfhg. Tot això i més fins que et diu que t’Estima, t’enlaires cel amunt, contemples la Felicitat i poc temps després tornes a caure al pou més podrit del subsòl. Maleïda sinusoide.

L’Amor no és res i ho és Tot, és diarrea putrefacta i és foie amb polsim de trufa; és Parkinson i és parada cardíaca, heroïna i cocaïna, fractura i orgasme, tentacle i biga, sí i no, espina i cotó fluix, electró i protó, balena i crustaci. És 0=0 i és E=mc^2. És un petó, dos parèntesis, una cançó, tres llàgrimes i un adéu. Ningú sap ben bé com definir-lo però tothom el desitja, perquè realment és encantador quan un s’oblida que tard o d’hora l’acabarà odiant amb totes les seves forces. I sí, i tant, és clar que té les seves coses bones, el meu període preferit és quan estàs tan encegat que fins i tot perds la gana. A la merda les dietes i la gimnàstica, vols aprimar-te? Enamora’t, reina, i recorda: com menys correspost, menys quilos.

A l’Amor li és indiferent en qui encarnar-se, només vol que el tinguis present tothora, a tot arreu, cada instant. Ara un, ara una, ara un uacari, ara una cançó de Bon Iver. I és fantàstic. Perquè digueu-me, què hi ha més bonic que fer el ridícul per Amor, que quedar retratat per Amor, que ficar la pota per Amor, que plorar per Amor, si això comporta besar per Amor, abraçar per Amor, acariciar per Amor i somriure per Amor? I què, si morim d’Amor, si en definitiva és Ell qui ens dóna vida. Quatre paràgrafs incomprensibles per quatre lletres en perfecta sintonia que ningú és capaç de definir. Quatre camins, quatre, dos parèntesis i un sol cor. Potser sí, que és Amor.

O potser no.

Comentaris

  • Refrescant inventari d'emocions[Ofensiu]
    kefas | 08-12-2017 | Valoració: 9

    Ho dius bé i ho expliques millor, l’amor no és res i ho és tot. Perquè només és una paraula, el títol del catàleg d’emocions.

    Quatre lletres, la “a” que sempre bada, la “m” que fa pont, la “o” de lluna plena i la “r”, la destral, es troben i decideixen viure juntes. De vegades ho fan com a “Roma”, d’altres com a “mora”, però el que més els agrada és fer-ho com “amor”. I quan les emocions ho veuen, corren a aixoplugar-se sota aquest vocable encisador. Ell les recull totes amb generositat, tan les que són filles de l’alegria que provoca quan arriba, com les que ho són de la tristesa quan ha marxat.

    I mentre, el pobre cor s’eixampla i s’estreny a mida que hi van passant

    Et manllevo la idea per fer-ne un petit verset.

  • Mira-ha...[Ofensiu]
    Dida | 26-10-2017

    Per cert t'invito a llegri el que he acabt de publicar on veuràs tot el q dius reflectit en 4 frases.

  • AMOR....[Ofensiu]
    Dida | 26-10-2017

    Estic totalment d'acord amb tu, tan ets a dalt, com a baix, tant et sents correspos com ignorat, de cop tot llum i de cop tot fosc,... la veritat es q són dos extrems tant en relacions passatgeres com establertes de anys, ja q unes aporten tot i de cop res, i les altres es comoditat i quedarse en la famosa zona de confort.... Una abraçada!!

l´Autor

Atòmica

2 Relats

6 Comentaris

2164 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
He estudiat Filologia Catalana i ara aprenc a Corregir. Sagitari d'intel·ligència privilegiada, entusiasta dels ciris i amant dels semàfors en vermell. Podrida.

Aquí: https://monicarovira.wordpress.com