L'amistat dura més que l'amor

Un relat de: angie

En Jules era un expert camioner, però quan aquell dimarts de novembre va ésser contractat per fer trajectes regulars per la Denison's Road, coneguda també com l'autopista de l'Àrtic, va deixar d'adjectivar la seva professionalitat. Aquesta carretera s'endinsava en les regions àrtiques i recorria uns 500 kilòmetres fins arribar a les gegantines mines de diamants del Nord. Aquella feina li suposava un bon feix de bitllets cada setmana, però podien convertir-se en xaragalls de pànic si la climatologia no era favorable. Cada cop que un transport havia de començar el seu recorregut, una gran pala llevaneus el precedia, afressant el camí per fer-lo transitable. La qualitat dels diamants no era proporcional al perill sota el qual es trobaven ell i els seus col.legues, n'estava segur. Cada cop que tornaven sans i estalvis de l'explotació, en Jules trucava la Fiona, la seva promesa, la qual el trobava sempre esparvillat, doncs ell li ho demostrava sempre amb una conversa platxeriosa.

A milers de kilòmetres, a la ciutat d'Amsterdam, els diamants brillaven a les vitrines dels locals especialitzats, esperant ésser comprats per qualsevol turista amb poder adquisitiu suficient. De fet, el centre n'era ple i era impossible no topar-se amb algun rètol lluminós. La Fiona sempre hi somniava, quan hi passava a l'anar a comprar flors, als marges del Singel. En Jules li havia dit que en tornar de Canadà, li regalaria un de ben especial. No parava de pensar-hi. Un diamant és per sempre, i així voldria que fos el seu amor.

L'hivern del 2005 va ser el més calorós de la zona des de 1850. El gel no adquirí la consistència adient pel transport pesat fins ben entrat el mes de març i dotzenes de camioners es quedaren atrapats a Yelownife, esperant l'arribada del fred i el moment de jugar-se la vida altre cop. Tots menys en Jules, que malgrat les precaucions i l'experiència, patí un accident quan dues grans plaques de gel s'obriren sota el pes del seu camió. Fou engolit en breus minuts, sense que li donés temps a reaccionar. Quan el telèfon sonà a les 3 de la matinada, la Fiona sabia que quelcom no rutllava. Despenjà ràpidament i no trigà gens en trencar a plorar. El seu estimat havia desaparegut en les aigües de l'Àrtic i ja mai més el podria abraçar.
Sortí de casa amb un gran mall a les mans i presa d'ira i impotència, es plantà davant de Coster's Diamonds, i es desfogà a cops contra les vitrines buides. Quan la van detenir, no va oposar resistència, només tararejava enbogida : "Diamonds are the girl's best friends."


Comentaris

  • Ficar-se dins del relat[Ofensiu]
    Frèdia | 25-08-2010

    Ja t'hauria d'haver comentat aquest relat quan el vaig llegir per primera vegada. Llavors em va agradar molt i avui me n'hi he anat directe. Et vull donar les gràcies per animar-me sempre a escriure i a tornar a penjar relats. Ara ja estic del tot convençuda a fer-ho. Però no he anat al relat només per agrair-te els teus comentaris d'ànim sinó per felicitar-te per saber crear amb poques paraules atmosferes, com la d'aquest text, que atrapen i fan que el lector es fiqui dins del relat i el visqui de ben a prop.
    Una abraçada.

  • 5è aniversari!!![Ofensiu]
    Ullsblaus1 | 11-01-2009 | Valoració: 10

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Transportista de paraules i mots[Ofensiu]
    Magrat | 20-08-2008

    És una manera de dir-te que m'agrada com escrius, i la teva riquesa en vocabulari. Tens raó en el teu comentari, jo estava més seca de sinònims que el desert del Sàhara! jeje...

    És que sóc de ciències, i novatilla en això de l'escriptura! Però tinc moltes ganes de millorar i amb els vostres comentaris segur que ho aconseguiré.

    Encantada de llegir-te i fins aviat!!

  • hola angie!!![Ofensiu]
    mjesus | 11-05-2008

    No l'habia llegit aquest repte, i està molt bé que l'hagis penjat, no sempre podem estar al cas de la gent que participa.

    Molt ben escrit, amb tots els elements necessaris en una bona narració: llenguatge acurat, situació en el temps i l'espai amb detalls que et situen als llocs dels fets i una lleugera descripció dels personatges que s'extreu dels comentaris del narrador. Amb una bona dosi d'emoció que arriba al lector.
    M'ha agradat molt

    L'últim paràgraf emociona, la veritat.
    Moltes felicitats, d'una lectora fiddel!

    Que tingeu molta sort en aquest moment que se us acosta. I enhorabona per endavant.



  • Riscos del món súperlaboral[Ofensiu]
    Bonhomia | 29-04-2008 | Valoració: 10

    Pobra doneta. Molt ben escrit i realista. Coses com aquesta em fan pensar que jo mai agafaria un treball així, si no és per un rampell de bogeria. Espero que la policia la comprengués, si no és que ja s'havia quedat completament folla, la desgraciada noia.

    Al final no vas anar a la parada de relats, eh? Vaig estar preguntant per tu. Va estar força bé, em vaig comprar el llibre de relats "Erotisme som tu i jo". Està molt bé, "Àngel del dimoni".


    sergi

  • ...carai...[Ofensiu]
    jos monts | 24-04-2008


    Un relat... mes aviat novel·la tràgica.

    La feina als diamantes les circumstancies no han estat propíciament bo per la noia.

    l'amor en el recod quedara.

    Ben redactat.

l´Autor

Foto de perfil de angie

angie

199 Relats

1457 Comentaris

276884 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Sóc tan sols un fantasma d'allò que m'agradaria ser, per això em trec el llençol sovint i em despullo entre la prosa i la poesia, per trobar el món que somnio.









El meu correu :angels_torres2@hotmail.com