L'alliberació de la oca( Hiperbreus)

Un relat de: salvatore vinyatti

Aquella granja hi havia moltes oques, totes blanques i una més blanca que les altres. Estava cansada de que la fessin menjar per força, nit i dia. Així que, va decidir escapar-se de la granja del "foie".
_ No vull tornar! Va dir-se a sí mateixa, vull viure dignament la meva vida, perquè si em quedo aquí acabaré con tots patint del fetge.
_ Vull ser un animal normal, que pugui viure i morir al llit, millor que sigui al mateix llit nupcial. Seré des d'avui una oca lliure que viurà el dia a dia, i anirà a on vulgui; sense impediments ni ordres; vull dormir totes les hores que vulgui en un lloc idíl.lic, una granja petita que no fabriquin "foie"; vull fer molts ous i covar-los. Després seré una senyora oca que portará els pollets a passejar i ensenyar-los a caminar per la vida i així, anirem creixent tots uns al costat dels altres, pero ben lluny de les fábriques de "foie", ja que les máquines són les pobres oques i sense conveni sindical.
__ Aixecaré una bandera blanca, però no de rendició sinó del color de les oques, amb un punt groc al mig i un llacet negre de pena per les oques col.legues que, no han pogut alliberar-se de la tirania del "foie".
__ Seré la " Joana oca-gavina" única al món.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de salvatore vinyatti

salvatore vinyatti

227 Relats

336 Comentaris

371878 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Graduat en Arts Aplicades, decorador i dissenyador de mobles,actualment administratiu. Tinc interessos artístics, literaris i socials. Editor de butlletins de varies associacions veïnals, i de dones ( A.Veïns) Animador sociocultural i dirigent veïnal. Tinc interessos poetics i organitzo el Premi Grau Miró de relats hiperbreus a través de la A.Veïns del meu barri. Els meus poemes expressen temes d'amor,defensa de les dones i infància, temes socials, contra la guerra i també relats i poemes erotics.
( tanka/hayku/poema triangular/ etc. La literatura és el meu últim estadi artistic el qual desitjo poder i assolir-lo amb satisfaccions i amb més coneixements culturals per al gaudi de la meva vida personal i artistica.