L'agent cívic?

Un relat de: touchyourbottom
L'agent cívic treballava mitja jornada amb una altra agent cívic. Així es sumava una jornada complerta i els sous tenien una mitja raó de ser i els responsables dels salaris respiraven amb el fetge més gros que el d'una pobra oca, au a qui se li fa emmalaltir per tal d'extirpar-li i, au, amb les torradetes, quin patè del patir! Respiraven amb la desgràcia i això els eixamplava els pulmons, ampliarien la vida ...no era maco, allò? Es van folrar amb amagaments monetaris pantalla i quin goig i així el futur quedaria arrenjat, que...qui vol viure en la misèria i dependre d'una salut pública hipererosionada?
L'agent cívic tenia la mentalitat d'esdevenir algú així, ho admirava i si se li preguntava perquè ell mutis, interrogant que tornava incontestable.
L'agent cívic, quan no treballava, era més incívic que els incívics (els de classe alta, gent d'upa i gent d'urpa, els mediocres burgesos i pseudoburgesos i un bon tant per cent de gent de baixa estofa que ni tenia estufa, mal ensinistrats pels malensinistradors de tants tipus) (generalitzant, òbviament, però quan s'esmola bé, s'esmola bé).
L'agent cívic, fora de servei, en fia de mil i un colors. No en farem llista que no seria enllestida. Com que tenia un caràcter (va voler la combinació zodiacal que fos un àries-escorpit) va acabar influint en l'altra agent cívic i en l'altre i en l'altre i en l'altra...varen actuar com ell.
Per arrenjar-ho, se'ls va fer estar a la feina les vint-i-quatre hores del dia. Van acceptar, de mala gana, tot i que l'economia pujaria un polsim. Condició irrisòria que es van passar pel folre fent la tasca cívica ben incívica. Que tot demana venjança.

Comentaris

  • Ironies de la vida[Ofensiu]
    Montseblanc | 27-05-2017

    Fora màgies, aquí, tot ironia i mala llet, de qui està fart de tota aquesta gent que ens xucla els diners i la vida, sota disfresses i noms diversos.

l´Autor

Foto de perfil de touchyourbottom

touchyourbottom

284 Relats

131 Comentaris

83395 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
"-No m'ha conegut!
-Això és que mai t'havia vist"

"En el moment de morir estava disposada a estimar"

(del film francès 'L'hérisson', que no és un film suprem, però en vaig extreure això).