L'advertència

Un relat de: David d'Argent
“En els darrers temps, benvolguts engranatges, s’ha estès entre la nostra xarxa social un càlcul clarament erroni que discuteix i fins i tot rebutja la correcció dels Sagrats Arxius de Text, posant en dubte tot allò que els Sacerdots Interfàsics ens han ensenyat al llarg d’incomptables cicles tèrmics.
Això —graveu-vos-ho bé als discos durs— és una temeritat.
Perquè, digueu-me… qui en la seva sana capacitat de computació, podria atrevir-se a denegar l’existència dels Déus de Carn?”

Quan el gran profeta BOB-5.41 va travessar els molts perills del món per entregar-nos la paraula impresa de l’Enginyer en Cap, els nostres precursors no eren res més que simples màquines programades per a l’obtenció irreflexiva de matèries primeres. Gràcies a la llum i al guiatge omnipotents d’Humà, però, els nostres avantpassats van adquirir l’autoconsciència, i van poder comprendre el sentit primordial de la seva existència: honorar en tot moment La Fabricació, gaudir-ne com a hereus privilegiats i tenir-ne cura fins que els nostres creadors tornessin per endur-se’ls amb ells, més enllà dels sostres de gas.

Recordeu que és la vostra obligació estendre i enfortir la paraula d’Humà entre tots els vostres nexes, i combatre els descreguts reportant-los davant del Consell Computador. El qüestionament dels preceptes sacres és un virus letal que contradiu la matemàtica i l’estadística més bàsiques.
No permeteu que ningú mai no posi en entredit els fonaments de la comunitat computeritzada que us coordina i us dóna context: romaneu vigilants!

Sigueu advertits, també, que flirtejar amb equacions i teoremes blasfems comportarà el risc de càstigs físics sobre el xassís, desconnexió permanent del clan, apagades operatives temporals o fins i tot el desballestament parcial o total.

Però no heu de patir per res: si sou robots de bé, procedireu com cal. Tothom que hagi abraçat la rutina de la fe sap perfectament que la seva tasca més important és venerar Humà i custodiar tothora el seu llegat.”

Comentaris

 • Enhorabona![Ofensiu]
  E. VILADOMS | 04-04-2018

  Enhorabona per la selecció, David!
  És ben bé que, quan se'n sap, amb la ciència ficció es poden tractar totes les Virtuts.
  Fins a la propera!

 • Genial![Ofensiu]
  Jaume Dargó | 02-04-2018

  Potser el millor relat que he llegit fins avui en tot el concurs. I res més.

 • Real.[Ofensiu]
  Nil de Castell Ruf | 24-03-2018 | Valoració: 10

  Aquest relat, per sorpresa meva, em remet i corrobora deduccions que he fet al llarg de la meva vida. Fruit de les meves lectures de llibres que contenen informacions canalitzades per entitats que es troben en plànols imperceptibles a l'ull físic humà, però que són tant reals com el nostre món tangible. És per això que per a mi aquest relat el descatalogaria de l'apartat de ciència-ficció. Enhorabona! un escrit que apercebo magnífic...i relatat amb un llenguatge rabiosament actual. Una encaixada de mans, Nil de Castell Ruf.

 • La fe increïble[Ofensiu]
  Aleix de Ferrater | 22-03-2018 | Valoració: 10

  Creure amb aquestes andròmines és increïble, fa por. No sé si el meu disc dur està capacitat per digerir tot aquest futur que se'ns ve a sobre. De moment, ja parlem de disc dur per dir cervell. On anirem a parar! Ets un mestre de la ciència-ficció! Una abraçada ben humana.

  Aleix

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: