"La vie en rose"

Un relat de: foster

En Kit era un males puces, un espavilat que buitrejava els turistes i que els seguia fins als pobles de costa d'olor permanent i asquerosa a calamar mal fregit. De sempre s'havia hagut de buscar la vida i intuïa que, durant les vacances, els bars de nit de la zona més popular de Calella serien un bon lloc per a ell i la seva ambició. Va llogar un petit estudi de pintor sobre l'espadat que tancava la badia i el reconvertí en niu d'amor i passió: era tot el que necessitava per començar a treballar.
Cada vespre, tard, quan els marits borratxos es marcien als sofàs de les discos i les dones els enviaven a dormir, en Kit s'hi deixava caure a la cerca i captura d'una nova víctima…
Elles, al cap d'una estona d'escoltar-lo i empassar-se a gust la seva hàbil i estudiada actuació, el repassaven de dalt a baix salivant uns segons al marcat entrecuix abans de fer sempre la mateixa pregunta:
-Kit? Un nom ben estrany, però divertit. És real?
-No, i ara! Em diuen així perquè sóc…un kit de diversió i plaer, just el que tu necessites per a aquesta nit -responia ell invariablement amb un somriure picardiós, quasi pervers.
Llavors, mentre la dona s'ho pensava i decidia si acceptava pagar per sexe, el dj amic i còmplice punxava la melodia convinguda per acabar de fer decantar la balança: "La vie en Rose". Amb els primers dolços i ensucrats acords, en Kit ja li acaronava els pits i li petonejava el bescoll alhora que murmurava amb una irresistible insistència:
-Què, què hi dius, preciosa…anem una estona al meu apartament?
I l'endemà, com cada vespre, quan els marits borratxos es marcien als sofàs de les discos i les dones els enviaven a dormir, en Kit hi tornava a la recerca i captura d'una nova víctima…

***

Ara, molts anys més tard, quan sento la cançó d'aquell estiu segurament m'hauria d'esgarrifar, però com sé que en aquesta puta vida sovint un fa només el que pot o ha de fer, em somric i la canto.


*Repte 250 (relat finalista)
Tema: La cançó de l'estiu
Paraules: marcir, puça, calamar i pit


Comentaris

  • Aniversari[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • foster[Ofensiu]
    Vesna | 07-08-2007

    M'he decidit a comentar-te aquest relat perque m'agrada molt la canço d'Edith Piaff.
    M'agrada molt la teva forma d'escriure, sempre intentes fer arribar al lector les sensacions que et porten a donar vida a les teves paraules. És algo que en teoria tots intentem però no és gens facil aconseguir-ho i tu ho fas.
    Felicitats.

  • Rellegint el relat[Ofensiu]
    angie | 26-07-2007

    Ja te'l vaig comentar en el seu dia, al repte, però deixo aquí el comentari, amb algun afegitó.

    Sense signar el repte ja hagués sabut que l'havies escrit tu, tens l'estil ben definit. Un buitre amb totes les lletres (vinc a dir que accepto buitrejar), un vividor, un altre personatge de l'estiu, especialment a la costa. (ben mirat, és una feina ben pagada i agraida, ells solen triar la "presa", com bé dius). Les paraules clau ni es noten. M'agrada com has usat marcir. Calamar no era tan difícil oi?.
    Hi ha altres expressions bones : "salivant uns segons al marcat entrecuix", "empastar-se la seva estudiada actuació".
    El que no sé és si a Calella hi ha gaire espadats (potser als voltants).
    Bon relat, encara que és un tema que tu domines i ens presentes sovint. Et poses a la pell del personatge i més endins.
    El millor ha estat trobar una reflexió com la del final : "que nos quiten lo bailao". De fet, fer de gigoló, sembla que també satisfeia (alimentant l'ego i la butxaca) en Kit : ho confirmes amb la darrera frase, dient-nos que al recordar els esdeveniments, tarareja la cançó i somriu.
    La frase "sovint un fa només el que pot o ha de fer", crec que la tractes amb doble sentit i és ben bé al contrari, en Kit no es conforma amb poca cosa, (per alguns potser és un defecte), però penso que el teu relat ens ve a dir que aquí està el kit de la qüestió.

    angie


  • Un Kit de...[Ofensiu]
    afrodita | 14-07-2007

    diversió i plaer? sí, justament tot el que suposo que ha de necessitar una dona amb el marit borratxo a caseta descansant.. pobre kIT! si al final tot el que fa és un favor a la societat!

    Perquè a la vida fem sempre una mica més del que podem o hem de fer...perquè mai et deixis de somriure habibi estimat..

    BoDitA

  • pellpintada | 03-07-2007

    Hòsties, m'has fotut una crítica de la qual trigaré a refer-me. I en el meu comentari he escrit "crucigrama" per acabar d'adobar-ho. T'odio perquè tens raó.

  • pellpintada | 02-07-2007

    Com més gran em faig, més m'agrada llegir relats àgils, lleugers i poc especiats. Em vas recomanar que escrivís de forma més literària. Tens raó. T'he fet cas. Ara veig que tu vas en sentit contrari.

    He mirat la teva foto. Fins avui no he vist que estaves fent un crucigrama. Pensava que estaves escrivint un dels teus relats.