La velocitat de la llum

Un relat de: copernic

Si tenim en compte la velocitat de la llum, que és de tres-cents mil quilòmetres per segon i el temps que ha tardat en arribar a alguns pobles de l'Empordà, el Gironès i La Selva podem deduir fàcilment que la central elèctrica subministradora deu estar situada fora del sistema solar. El calvari que han hagut de passar tots aquests abonats d'ENDESA sense llum, calefacció o sense poder ni escalfar-se la llet si la cuina no era de gas ha estat de jutjat de guàrdia. Amb temperatures a dins de casa de set o vuit graus, sense poder veure la televisió, engegar l'ordinador o trucar pel mòbil, aquestes persones han experimentat durant uns dies inacabables la sensació d'aïllament, d'abandonament i de precarietat que la gent més gran ja havia viscut en els anys seixanta.

Aprofitant l'avinentesa ja s'han sentit veus (fins i tot, de la mateixa companyia) assegurant que aquest desgavell no s'hauria produït d'haver pogut comptar amb la M.A.T. El president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé s'ha afanyat a declarar que continuen considerant com a prioritària la línia. Però, per l'amor de Déu, si els problemes més grossos s'han originat en la xarxa secundària que ha quedat totalment obsoleta per falta de manteniment! I a més, si abans de la gran nevada ja hagués estat en funcionament la polèmica línia, les torres també haurien caigut, com ha passat amb les altres, a menys, és clar que anés soterrada, solució que no es va voler adoptar per estalviar uns diners que ara s'hauran de dedicar a reparar la xarxa de proximitat.

Sembla que ara, algun polític comença a dir que els serveis essencials haurien d'estar coberts per empreses públiques. No sé si seria la solució. Actualment, moltes d'aquestes companyies adopten estratègies semblants a les entitats amb afany de lucre. La R.E.N.F.E. sense anar més lluny suprimeix parades dels seus trens o línies senceres per que no li són rendibles. Amb aquesta poca consideració cap a un servei públic, que hauria d'ésser prioritària en un ens que paguem entre tots no ens podem fer massa il·lusions al respecte. Ja parlarem d'aquí a uns dies, quan arribi el moment de les indemnitzacions, amb que ens sortirà ENDESA. Qui donarà la cara i pagarà el contingut dels congeladors llançat a les escombraries i els dies que les empreses i comerços no han pogut treballar i mantenir una activitat normal? Sigui qui sigui, segur que els diners no arribaran precisament a la velocitat de la llum.

Comentaris

  • Completament d'acord amb tu.[Ofensiu]
    JOANPG | 22-03-2010 | Valoració: 10

    El qué passa és que la velocitat de la llum d'aquest nostre estimat país és inversament proporcional ala sous dels directius, als dividends dels accionistes i, pel que sembla, per les corrupteles tant frequents de politics que s'omples la boca de Patria i les butxaques de preuades i sucoses dàdives.
    País!

l´Autor

Foto de perfil de copernic

copernic

338 Relats

1182 Comentaris

386838 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Per qüestions de feina he hagut d'interompre la meva producció periodística i literària. Després del tsunami i amb l'aigua al seu lloc torno a començar: Déiem ahir...