La utopia

Un relat de: mistika

La útopia, segons el diccionari Barcanova de la llengua catalana, és la concepció imaginària d'un govern ideal, irrealitzable. Segons el de la llengua castellana, la utopía es un proyeto, idea o plan ideal y muy bueno pero imposible de realizar. Una quimera. Prové del mot grec oy, que significa "no" i de topos "lloc". Tomàs More en el seu temps creà aquest mot amb el sentit de "terra inexistent".
Ara, la teoria està molt bé, però realment, què és la utopia? La justicia universal? És possible un món completament just? Sense rics ni pobres? Sense gent que es mori de gana, ni gent que mori per sobrepes? Sense nens que no vagin a la escola perquè han de treballar o anar a la guerra? Sense mancances ni penúries?
La utopia, és doncs ens els nostres dies, sinónim d'irrealitzable; Però potser en un futur és compleix aquest somni que des de fa tantes generacions s'anel.la.

Comentaris

  • la utopia no és inútil[Ofensiu]
    SenyorTu | 01-06-2008

    Utopia... cada cop que em ve al cap aquesta paraula, no puc ni vull evitar pensar en la finestra sobre la utopia d'Eduardo Galeano. Jo l'he traduït així:
    Ella està a l'horitzó. M'atanso dos passos, ella s'allunya dos passos. Camino deu passos i l'horitzó es mou deu passos més enllà. Per molt que jo camini, mai no hi arribaré. ¿Per a què serveix la utopia? Per això serveix: per caminar.
    Avui has estat tu, mistika, qui m'ho ha fet recordar.

  • judith! (o es sense h? :S)[Ofensiu]
    AnNna | 24-04-2006 | Valoració: 7

    bueno buenooo... te poso un settt prquè sé que tu no t'enfades i perquè les dues li tenim simpatia al set :P

    no és que no m'hagi agradat, però és rarooo... jajaja ja estic anant del pal aquí... perdona'm!!!! et deixo que m'ho tornis xDD

    vaja, el que et deia, una utopia és això, una utopia... si fos realitzable en un futur ja no seria utòpic, crec... ja seria un somni... bé, de fet, no ho sé!

    nena me'n vaig a veure el cor de la city :P

    petonsssss!!!!!

  • sí...[Ofensiu]
    Capdelin | 31-03-2006 | Valoració: 10

    el món està ple d'utopia, d'impotències, d'ombres, de projectes bells però quasi impossibles... és tant poderós el diner que tot ho enverina i dibuixa escales i dalts i baixos i àtics i altures i soterranis...
    vol dir que el món encara no està acabat... és una imperfecció en esborrany... cal rectificar-lo entre tots pels segles dels segles...
    una abraçada.