La truita de cada diumege

Un relat de: Victre
Diumenge sopem truita francesa.

Així que, cap a les vuit i mitja, anem tots a la cuina i cadascú agafa el seu ou i comença batre'l. I amb aquest acte, es dilueixen les futileses de la setmana que s'està acabant.
Batent l'ou, acabem de desfer els residus que els contratemps dels últims set dies ens han deixat enganxats al present, amb la mateixa consistència viscosa que, en tota la natura, només té l'ou acabat de batre.

I és l'únic moment de la setmana que surt la torradora, per escalfar el pa comprat al matí.
I és que necessitem que la flaire de pa calent i les seves pessigolles als dits, ens donin la seguretat necessària per a seguir amb l'honest ritual de purificació.

I ens mengem l'entrepà al menjador amb el televisor apagat i en silenci, apreciant el cruixent soroll del pa quan es trenca.
I ens imaginem que, amb cada cruixit, s'acaba d'esmicolar el poc que li queda de sencer al diumenge.

Amb l'últim tros de la truita més esponjosa de la setmana, ja tenim el coixí on acaronar el futur, i afrontar-lo amb la il·lusió i la màxima confiança de que la setmana vinent serà una gran setmana.

O potser enlloc de “la setmana vinent", hauria de dir “la setmana actual", ja que la nostra setmana comença just quan s'acaba l'entrepà.

Havent sopar finalitza el ritual, i tallant una cinta amb forma de calendari, donem per inaugurada una setmana més.
Una setmana que ens conjurem els quatre per a què sigui cruixent i esponjosa per tots.
Com l'entrepà de truita francesa que fem cada diumenge per sopar.

Comentaris

  • Què et passa amb el menjar?[Ofensiu]
    Montseblanc | 25-10-2016 | Valoració: 9

    Primer llegeixo lo dels pèsols i l'emperador. Que segons tu serà senzill, però a mi ja m'ha fet venir gana... I ara vens amb les torrades i la truita... I és l'hora de berenar i em sembla que em faràs aixecar de la cadira...
    Que macos aquests rituals senzills que a la vegada trenen records per sempre. Per si un dia ens cal fer memòria per fer fora algun fantasma d'aquests que ens esperen darrera els anys que van caient...

l´Autor

Foto de perfil de Victre

Victre

191 Relats

178 Comentaris

96500 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Vaig néixer al 1977.
Sóc metge, acupuntor i estic estudiant el grau de psicologia.
En el meu temps lliure escric relats.

Des de que escric, sempre he mantingut una lluita entre mantenir els relats ocults, o fer-los publics. Una barreja entre dubtes, vergonya, i la joia de que altres et llegeixin.

El meu mail és victreespiga@gmail.com

Al blog https://lletresigargots.wordpress.com trobareu tots els meus relats, la majoria amb il.lustracions incorporades.