LA TORRE DEL PA ROBAT. SANT LLORENÇ SAVALL. VALLÈS OCIDENTAL. CATALUNYA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
M’explicaven d’aquest edifici magnífic que el feia aixecar un llorençà que havia après l’ofici de forner, i que en els dies foscos que seguien a la victòria dels sediciosos feixistes sobre el govern LEGÍTIM de la II República, va fer força diners.
Triomfar – encara que sigui de forma modesta – en un poble menut acostumava a ser objecte de tota mena de ressentiment i/o enveja, i ben aviat corria la brama que havia fet els diners amb l’estraperlo – activitat que de ser certa, denotava una intel·ligència i valor molt per damunt de la mitjana, i que per descomptat no estava exempta de riscos , en aquell regim que elevava la corrupció política i econòmica a ‘valor patriótico ‘ -, imagino que aquesta mena de ‘rumors’ devien desagradar profundament al interessat que malgrat això anteposava la seva qualitat de llorençà, i esmerçava una bona quantitat de recursos econòmics en aquest edifici que es feia amb les mateixes pedres que serveixen també de fonament.

A la mort del promotor, la seva vídua va posar la torre en venda, i va marxar de Sant Llorenç Savall per no tornar-hi més.
Els actuals propietaris no tenen cap relació amb aquella història, i malgrat això, el malnom de la casa continua essent ‘ la torre del pa robat’.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6150 Relats

658 Comentaris

3901665 Lectures

Valoració de l'autor: 9.52

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com