LA TEULA DELS LLOPS

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
El meu pare es català de tota la vida, però la meva mare els seus pares son navarresos. Per això el meu marit de forma carinyosa amb diu la meva
xarnegueta. Si explico això es perquè el vent que bufa em porta records de la meva infància. M’entres els meus avis varen ser vius passàvem els Nadals a
un poblet perdut de les muntanyes de Navarra.
Allà vaig ser molt feliç. Quasi cada any teníem neu i el poblet semblava de
postal.
Recordo especialment els meus deu anys, aquelles festes vaig sentir per primera vegada el udol del vent. Era un udol especial molt semblant al escoltat avui.El meu avi carregava la llar de foc i s’afanyava a portar mes llenya de la llenyera.
Abuelo, li vaig preguntar. Nevara molt?
Si Graciela nevarà però això no es el principal, farà molt de fred, mes fred del que hagis sentit mai. Seran uns dies molt durs, per aixo carrego de llenya , no es te de sortir al carrer.
Perquè abuelo?
Doncs perque avui he sentit la “teja de los lobos”.
El que?
Si Graciela si ti fixes sentiràs el vent que fa xiular una teula especial, la vaig posar jo, ja fa molts anys. Per allà on bufa el vent la fa xiular i jo se que els llops baixaran a la vall i per cap causa es te sortir al carrer. Escolta , escolta Graciela, oi que ho sents?
Sii abuelo es cert xiula molt fort. I els llops els veurem?
No nena no tenim de mirar, diuen que també baixa un esperit malèfic junt amb ells, no no podem mirar. Ho promets veritat?
Jo vaig prometre que no miraria però a mitja nit vaig alçar-me del llit i juro que vaig veure uns ulls brillants de color groc que em miraven fixament i jo corrents em vaig ficar al llit.,pero els ulls molt grocs els recordo be, com tambe les petjades a la neu.

No ho he dit mai a ningu, pero amb nits com aquesta quan xiula molt el vent recordo Navarra els meus avis i els llops junt amb l’esperit malefic del bosc.

Comentaris

  • Captivador[Ofensiu]
    jovincdunsilenci | 16-01-2015

    Té sentiment i força. M'he quedat amb ganes de més. Gràcies també pel teu comentari al meu microrelat. jovincdunsilenci

  • Molt bé...[Ofensiu]
    AVERROIS | 08-01-2015 | Valoració: 10

    ...Montse, aquest relat podria ser un pel més llarg i en caire de terror. Hi ha moltes històries als poblets de les muntanyes, de bones i dolentes. I la natura les acaba de fixar-les a cau d'orella entre la gent.
    En fi un bon relat, et felicito.
    Una abraçada i gràcies pels teus comentaris.

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

323301 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.