La teranyina

Un relat de: Vicent Terol
«Vosté té una teranyina al cervell», m’havia dit el metge.

Segons les explicacions del facultatiu, es tractava d’una teranyina xicoteta on quedaven atrapats alguns pensaments nocius. El fet que aquests romangueren allí m’ocasionava un lleuger dolor unit a intermitents dificultats d’atenció.

—No és greu. Tampoc habitual, en realitat. En qualsevol cas, solen desaparèixer en poques setmanes. Procure dur el cap descobert i bega molta aigua.

Vaig seguir aquestes indicacions, esforçant-me en ingerir més aigua de la que la meua set demanava. Tanmateix, amb el pas dels dies, els meus símptomes van anar a més: el dolor era més intens i patia acusats episodis de pèrdua de concentració.

Dues setmanes després, vaig tornar al metge, qui em va examinar amb deteniment. Molt seriós, em va parlar:

—La teranyina es fa més gran. Li plantejaré una solució en dues fases, però l’assumpte és delicat. El seu cas és molt estrany.
—L’escolte —vaig dir compungit.
—Primerament haurà de menjar aranyes, tal com fan a Cambodja, per tal d’eliminar els pensaments atrapats...
—Sí...?
—Però, així, la teranyina podria engrandir-se. He de ser franc.
—Aleshores?
—La segona fase consistiria en uns intensos exercicis respiratoris que, a poc a poc, la desfarien.

Vaig eixir de la clínica confús, sense estar segur de voler sotmetre’m a aquell pla d’acció. Una vegada a casa, assegut al sofà, vaig veure una aranya xicoteta de color negre amb taques roges que, lentament, pujava per la meua cama dreta. La vaig observar amb simpatia i ella em va somriure. Hui forma part d’una extensa col·lecció, que cuide amb estima.

Pel que fa a les molèsties, aquestes van desaparèixer gradualment a mesura que em vaig anar recloent a l’apartament acompanyat de les meues precioses aranyes, amb les quals puc dir que sóc una persona molt feliç.

Comentaris

  • Tocat d'aranya.[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 21-12-2017 | Valoració: 10

    Pul·lulant d'un cantó a l'altre m'he trobat amb aquest relat curtet però llarg d'enginy que se m'ha fet força creïble encara que l'hagi trobat dins l'apartat d'humor on no hi entro gairebé mai.
    Caminant a pleret, com les aranyes, procuraré acostumar-me a llegir bons relats d'aquesta mena. Encara que sigui per a descansar un poquet de la vessant poètica, que és la idea que hi toco jo.

  • M'ha fet venir...[Ofensiu]
    Montseblanc | 24-10-2016

    ...una mica de picor, però és molt interessant això d'una teranyina al cervell que retingui els pensaments nocius. Potser els metges ho haurien d'estudiar i aplicar-ho, amb control, com una teràpia alternativa...
    Gràcies pel teu temps i per la teva imaginació!

  • mantenir-se ocupat[Ofensiu]
    aurora giménez padilla | 10-09-2016 | Valoració: 10

    Ja ho diuen els metges: mantenir ell cervell ocupat és molt bo per a la salut mental.
    Aurora G.P.

  • Brrrrr[Ofensiu]
    allan lee | 12-06-2016

    Estimades aranyes...Molt ben escrit i lligat. Felicitats. No estem tan lluny d'aix+o: s'està coneguent que virus i paràsits variat s'infiltren al "cervell" cel.lular ( nucli) i fan fer coses als animals, com deixar-se menjar per dins sense defensar-se ( larves de vespa, o d'altres, dins d'una gran larva de papallona o escarabeid), o fongs que es fiquen al cap de les formigues i demés i els usen per xuclar-los sense que el pobre bitxo s'hi torni. Un món bastant espantós.
    Gràcies pel teu comentari. Jo no en faig gaires ni entro seguit aquí, o sigui que s'agraeix doblement. A més, es dóna el cas que avui és el meu aniversari. O sigui que molt agraïda, és un bon regal.
    Besos

    a

  • L'home aranya[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 03-06-2016 | Valoració: 10

    Aquesta és la creació de l'home aranya, aquest dels còmics i les pel·lícules. No pregunteu a la Warner Bross, no, pregunteu a en Vicent Terol. Una abraçada... amb teranyines!

    Aleix

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Vicent Terol

Vicent Terol

127 Relats

380 Comentaris

103361 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Tinc un llibre amb 113 microrelats, editat per "El Toll". Es diu Capsa de bombons.

Fusió de fotografia i microfragments a microfragments.

Escrits variats i altres coses a L'aixeta.


Per contactar: surfinpop@gmail.com