La síndrome d'Estocolm

Un relat de: Siset Devesa

A contracor, obligades gairebé a punta de pistola en virtut de vés a saber quina tradició familiar carrinclona, les bessones Marta i Carla Bartra es van haver de matricular en un curs de llatí. Ni l'una ni l'altra tenien el menor interès per una llengua morta. Les seves apetències, més aviat, corrien de la mà de la biologia fluvial o de la comptabilitat per partida doble, segons el cas, però la vida és dura. La primera declinació va passar factura aviat, massa aviat. Assistien a classe amb unes gracioses i ajustadetes samarretes vermelloses amb les inscripcions "rosa rosae" i "puella puellae" serigrafiades, que causaven forta sensació. A mig trimestre ja es veien en la més absoluta incapacitat de fer servir, en idioma matern, cap paraula -cap ni una !- de gènere femení en nombre singular que no acabés en la lletra a.
No van cloure el programa ni de bon tros. L'equip docent agafà el bou per les banyes i promogué mesures profilàctiques, pensant en el benestar mental de les germanes.

Sembla, hores d'ara, que el progrés és adequat. L'altre dia, Carla ja va aconseguir redactar : "La mare de l'emperadriu perdé una dent en la foscor de la vall".

Comentaris

  • Felicitats![Ofensiu]
    ciosauri | 13-01-2009

    Esperem que aquest aniversari també tingui octava... I gràcies per recordar-te de mi!

  • eps, company gironí![Ofensiu]
    manel | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • POTSER ALGU[Ofensiu]
    EULALIA MOLINS ARAGALL | 17-10-2008 | Valoració: 9

    Va pensar que aquestes noies serivien pel que no era, i no va saber reaccionar a temps, llàstima que en començar aquests estudis un no sigui major d'edat. Qui tindria pebrots d'obligar-nos a estudiar el que no volem? Però el D.N.I. mana, i quan deixa de manar moltes vegades ja es massa tart

l´Autor

Siset Devesa

53 Relats

193 Comentaris

66140 Lectures

Valoració de l'autor: 9.94

Biografia:
"Dins es món que m'he inventat tot se mou a total realitat."

Multicinemes (Antònia Font)