La Sílvia s’ha enfadat amb mi.

Un relat de: Carles Ferran


La Sílvia s’ha enfadat amb mi. S’ha enfadat. No m’ho ha dit, però fa dos dies que no em parla, que no la veig, no em ve a dir bon dia amb aquell somrís lluminós. Segur, la Sílvia s’ha enfadat.
L’Eloi em diu que no, que perquè s’havia d’enfadar, i sobre tot amb mi, que sóc incapaç de fer mal. L’Eloi diu que potser no ha vingut, que és de viatge, o malalta, o té molta feina, però jo li dic: Eloi, que s’ha enfadat, segur, i l’Eloi em demana si és que m’ho ha dit, i no, no m’ho ha dit, però és que no em diu res, et dic que no em ve a veure.
No tenia que haver-li escrit aquella nota, segur que s’ha enfadat per això. Jo no sé escriure com ella, amb aquella lletra tan bonica. Jo escric tort, amb lletres molt grosses, que cauen de la ratlla. Li volia dir com m’agrada, com me la estimo, com m’alegren els seus somriures. No volia que s’enfadés, que s’apartés de mi com fan alguns al metro o al carrer. La Sílvia no és així, un dia em va abraçar, el dia de la festa dels gorrets de paper. Llavors no estava enfadada, jo no li havia deixat cap nota sota el teclat.
Em casaria amb tu, li vaig posar. Li volia dir, però no gosava. Estúpida nota, estúpida. Com s’ha de casar amb tu, ets tonto, tant com t’ho han dit i encara no ho saps, que ets tonto?. I ara la Sílvia s’ha enfadat, i no em somriurà quan entri, al matí.
Jo no volia que es casés amb mi, em casaria, li deia, no que em casaré o casa’t amb mi. Jo ja sé que és molt més llesta que jo, això ja ho sé; només volia dir-li que me la estimava, res més. Només això.
L’Eloi em diu que no pateixi, que li ha dit que no té temps, que fan no sé què d’un balanç; que quan pugui vindrà, que no està enfadada, que la nota li va fer gràcia, però que no es casarà amb mi. Això ja ho sabia, Eloi, que no es casarà amb mi. Només vull que em torni a somriure, que tot torni a ser com abans.
Crec que l’Eloi menteix, que no ha parlat amb ella. Segur que està enfadada, fins que no vingui sabré que està enfadada. La Sílvia està enfadada amb mi, perquè sóc tonto.



Comentaris

  • Lavínia | 10-10-2012

    que és un relat molt enternidor, aquest? La Sílvia, la del somriure dels matins, l'estimada que no el vol perquè "és tonto" i a ell tant li fa! L'únic que vol és que li torni a somriure, a mirar-se'l, malgrat sigui "tonto".
    Bon relat, Carles.

    Glòria

  • Prou vegades[Ofensiu]
    Narcis08 | 21-08-2012 | Valoració: 10

    vaig treballar amb els que deien això d'ells mateixos i que ho sentien en boca d'altres. I és estremidor, trist, real i alhora poètic, perquè tothom té dret d'estimar a qui vulgui, i no és la discapacitat la que mana en el cor.
    M'emociona, i molt. I et desitjo giny per continuar escrivint així.
    Una abraçada (sóc Montse Aloy, àlies Narcis08)

  • Jo crec, Ferran...[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 17-05-2012

    que és impossible mostrar més tendresa i més amor en aquest relat. Descrius un personatge amb una autoestima baixíssima - de ben segur que hi ha molts més tontos que ell, i al damunt tenen un cor de pedra- però amb una capacitat gran, enorme d'estimar, i, al mateix temps, una necessitat bestial de ser estimat, o si més no, de no ser rebutjat per una part de la societat, que, malauradament, li toca suportar.
    Senzillament, m'has fet posar la pell de gallina, i, per a mi, això vol dir que has sabut transmetre molt bé els sentiments d'aquest jove - o no tant!- enamorat d'una jove- o no tant!-
    Una abraçada, company!

    Mercè

  • Paraules i silencis[Ofensiu]
    franz appa | 29-04-2012

    Molt ben assumida, excel·lentment interpretada, la veu subjectiva que fila aquest monòleg descosit, enderiat, apassionat i insòlitament lúcid -i tanmateix tan versemblant!-, ens parla de les habituals interpretacions esbiaixades, de les distorsions de la comunicació i dels efectes devastadors de la incomunicació.
    El protagonista té una discapacitat, però en realitat el conflicte que ens narra és universal, ens afecta a tots i a tots ens invoca. No solament quan ens puguem dirigir a persones com ell, sinó en cada un dels actes de la nostra vida diària. Tots sabem que les paraules poden ferir, però sovint no som conscients de com poden causar dany els silencis.
    La Sílvia, l'Eloi i el narrador conformen un triangle perfectament definit, que desprèn autenticitat.
    salutacions,
    franz

  • Emocionant[Ofensiu]
    Núria Niubó | 29-04-2012 | Valoració: 10


    M’ha impactat, quanta tendresa i quant d’amor!
    Tot llegint el relat, he recreat l’escena en una residència d’avis, potser serà perquè fa poc hi vaig estar i vaig copsar, en alguns ullets, aquesta necessitat d’estimar. He imaginat el protagonista, tremolós i il•lusionat escrivint la nota, amagant-la, com un adolescent, i amoïnat per la por de perdre una rialla amiga.

    M’ha agradat moltíssim el relat.

    Felicitats Carles, m’agrada molt el teu estil, et llegeixo sovint tot i que em costa trobar el moment per fer comentaris; aquesta jubilació encara la tinc una mica desorganitzada!

    Una abraçada des de La Terra Ferma
    Núria

  • condicional[Ofensiu]
    xelofont | 28-04-2012 | Valoració: 10

    m'ha agradat la disculpa de la seva nota jugant amb els temps dels verbs, i sobretot m'ha encantat que he estat llegint aquest petit relat amb una goteta de tristesa, un bon somriure i pensant que has jugat amb una nota i li has tret un suc fantàstic....felicitats!

  • No deixa indiferent[Ofensiu]
    Gemma Matas Gustems | 23-04-2012 | Valoració: 10


    Un relat certament original, molt ben trobat i molt ben escrit. Tot ell respira tendresa...

    Bona diada de Sant Jordi!!!

    Gemma

  • tendresa[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 22-04-2012

    aquest és el sentiment que has aconseguit treure'm. Molt ben enfocat i molt ben portat.

    Felicitats!

    Ferran (el fosc)

  • Jo no volia que es casés amb mi,[Ofensiu]
    allan lee | 20-04-2012

    em casaria, deia....
    Ni tonto, ni boig. Potser sol, desemparat, potser amb canvis que el fan ser "diferent". Amb unes pautes de tendresa i humanitat que sovint deixem aparcats a la vorera de la vida, per no sentir-nos tan "feixucs". M'agrada molt el relat, Carles, desprèn tristesa, i també poesia. Una abraçada

    a

  • Ai!Ai![Ofensiu]
    rnbonet | 20-04-2012

    Ai, de la Sílvia,; ai! de l'Eloi!
    Bona trobada -veient al realitat- per una microhistòria!
    Salut i rebolica!

  • Admiració[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 13-04-2012

    Sí, és ben bé així. La gestió dels sentiments i de les emocions se'ls fa molt complicat a vegades. M'ha agradat molt la manera com ho has mostrat, a través d'aquest relat en aparença senzill però d'una gran profunditat i, sobre tot, envoltat d'una enorme tendresa.
    Una abraçada

  • Immens![Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 12-04-2012 | Valoració: 10

    Em costa trobar un qualificatiu per titular aquest relat Ferran. és immens! Has demostrat tenir un cor com un cabàs! La transmissió d'un sentiment, només això i prou! Relat que desprèn un aire d'humanitat i de realitat amagada que, molta gent no vol veure. Una abraçada immensa!

    Aleix

Valoració mitja: 10

l´Autor

Carles Ferran

34 Relats

394 Comentaris

51861 Lectures

Valoració de l'autor: 9.88

Biografia:


Carles Fernández Serra (Barcelona, 1948). Llicenciat en Medicina. Especialista en Cirurgia Plàstica. Poeta i músic per vocació. Resident a Reus, Lleida i de nou a Barcelona. Gran part dels meus poemes acaben sent cançons.

Desitjo i agraeixo que em valoreu, però no em cal que em puntueu. Simplement, deixeu-me un comentari, bo o dolent. Això em fa millorar.

Si voleu escoltar cançons meves i del Raül Torrent (Rautortor), entre d'altres, aneu a Youtube Can64 Cantordelleida


Podeu saber més de mi a option=com_content&view=article&id=52&Itemid=222>Carles Ferran


Per si voleu contactar: fernandezserra@gmail.com

El dibuix és del genial Quino. L’aquarel•la meva.