La rondalla dels dos jornalers.

Un relat de: Unicorn Gris

Explica una vella història que un cop un amo es va apropar a dos jornalers. Els volia encarregar una feina.

Anà a un d'ells i li digué: "Ves a aquest camp de blat i sega'l".

"De seguida, senyor!", va dir el jornaler. Però passà mitja hora, una hora, i el primer jornaler, tot i el que havia dit, era evident que no havia anat a fer la tasca.

S'apropà l'amo al segon jornaler i li manà la mateixa feina. Aquest va remugar, va queixar-se durant una estona, però al final va posar colzes, es dirigí al camp i va acabar la feina.

La moralia del conte és que, a vegades, l'important no és la voluntat (aparent) de decisió, sinó la disciplina i el resultat final. També ens diu que no s'ha de menysprear el treballador perquè es queixi o tingui objeccions, si realment aquest les deixa de banda i posa fil a l'agulla.

En resum, que en qüestió de disciplina cal donar més importància al resultat que a les aparences.

--------------------------------------------

Visita La Stoa: www.lastoa.com

Comentaris

  • gràcies per el teu comentari.[Ofensiu]
    bressol | 08-12-2006

    Abans de res ,donar-te les gràcies per el teu comentari, si, tens rao el word m´ha fet una mala passada amb els espais.
    despres disculpem per les posibles faltes de ortografia soc un d´aquells catalans que ens costa escriure correctment , pero ja anire corregint poc a poc.

    dir-te que el teu relat m´agrada, si es cert es un tros de la bíblia peró no per curt te poca inportància el fons, et seguire llegint, el teus diguem... comentàris polítics son molt correctes.
    una abraçada.
    no puc valorar al text , no em considero capacitat per fer-ho ...

  • Desenvolupar la rondalla? Una molt bona idea, però tingues en compte que...[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 27-10-2006

    Xisca, maca, a veure...

    La rondalla no és meva, és de la Biblia. No recordo de quin paràgraf ni de quin evangeli, però és una rondalla basada en un 85% en la Biblia.

    Si no he explicat que fos de la Biblia, és perquè he trobat preferible (es podria discutir) no mostrar la font original, si més no perquè vull explicar "la rondalla pura", perquè el lector no pensi: "No voldrà explicar-nos res de religió?".

    Per això, fidel a l'original, no he desenvolupat la història.

    D'una altra banda, seria bona idea desenvolupar-la a la meva manera i ampliar-la. És un projecte que deixo per al futur.

    Una abraçada!! Ens veiem al msn!!

  • Molt bé, Arbequina!!![Ofensiu]
    Unicorn Gris | 25-10-2006

    D'acord! Ja em diràs si ton pare fa cas (o no) del refrany!!

    Molts petonets!!

  • M'ha agradat molt![Ofensiu]
    Arbequina | 19-09-2006

    A més, me l'aprendré, doncs no aniria malament que li expliqués al meu pare. És que sempre remugo complint... i sembla que així no s'aprecïi. Doncs aquesta moralia bíblica em va molt bé.

    En fi, una abraçada.

    Arbequina.

  • Una petita correcció.[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 22-03-2006

    Shu Hua, et faig una correcció, per a que milloris el català. No es diu "moraleja" sinó "moralia" (la primera paraula és un castellanisme).

    I gràcies pels teus comentaris. Anima que et valorin. Espero veure't en lastoa.com! (Estic d'un convidador... ;-) ).

  • M'agraden les auques[Ofensiu]
    Shu Hua | 22-03-2006

    i les històries amb moraleja, aquesta ja l'havia sentit i expressa un bon pensament, a la pràctica, però (almenys on jo treballo), el jornaler que s'aprecia és el que sempre diu que sí, no el que remuga. Potser perquè treballo a l'Adminstració, tinc la sensació que mai no es mira la feina real o si treballem bé o malament, aquí guanya qui té més morro. En fi.
    També he llegit l'auca de Zapatero, és tot un curro, eh?, ben rimada i graciosa. Tal i com ha de ser una auca, expressa esdeveniments d'actualitat en to de crítica.
    M'agrada com escrius i t'agraeixo molt el teu comentari. Val a dir, però, que el meu desig de ser piratessa es queda en el paper, els meus afanys reals d'aventures no em fan anar mar amunt mar avall, ho he de confessar.
    Una abraçada
    Glòria

  • Gràcies, sol_ixent.[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 14-03-2006

    Sí, està bé, gràcies per venir a saludar.

    No ho volia dir enmig de l'article... però aquest rondalla no és original meva, està basada en un conte de la Biblia. Sí, de la Biblia.

    I agafa tota l'essència de la història original. Precisament, el narrador d'aquesta història és Jesús (explicat a través dels evangelis, clar).

  • Aquest relat...[Ofensiu]
    Sol_ixent | 14-03-2006

    M'ha agradat molt, i també m'ha agradat que sigui un dels teus autors preferits! Tot un honor, la veritat.

    Una abraçada!

    Sol_ixent

l´Autor

Foto de perfil de Unicorn Gris

Unicorn Gris

143 Relats

321 Comentaris

161279 Lectures

Valoració de l'autor: 8.96

Biografia:
Em presento.

Em dic Unicorn Blanc del Bosc, o Unicorn Blanc. També utilitzo, per raons pràctiques, els pseudònims de Crom el nòrdic, Unicorn Gris i Cuidador d'Ossets, si bé només posaré articles nous en aquest últim pseudònim i en aquest mateix en què ara em veieu (els altres noms d'usuari són de consulta i, en certa manera, d'emmagatzemament d'antics articles).

Els meus ideals són el catalanisme, la literatura, el món de la fantasia i l'acceptació de les normes socials que defenso, entre d'altres.

El meu nom de Facebook és
"Mark Corbera Mestres" .

El meu nom de Twitter és
"El Dorat"

El meu email és
webmestre2(arr.)gmail(punt)com

El conjunt de les meves webs (és a dir, de les webs administrades, moderades o dirigides per mi) es diu Portal Perenne, també anomenat "el Perenne" i està format, entre d'altres, per Lletra Perenne, també anomenada "la Perenne" .

La meva web d'articles es diu, com hem dit, Lletra Perenne i està a:
http://lletra-perenne.fandom.com/ca .

Actualment disposo de fòrum, el Fòrum Perenne, part de el Perenne, la direcció del qual és:
http://forum-perenne.foroactivo.com/ .

Podeu tenir accés a tots els relats de Lletra Perenne publicats a Relats en Català aquí:
https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Lletra_perenne_Wiki#Continguts_del_Cosmos_Perenne_en_la_web_Relats_en_Catal.C3.A0

Els meus pseudònims a Relats en Català són: Unicorn Blanc del Bosc, Unicorn Gris, Cuidador d'Ossets i Cromelnordic. Observació: m'hagués volgut dir "Unicorn Blanc", però no podent fer-ho, em vaig fer dir "Unicorn Blanc del Bosc".

Que vagi bé!!!