La revolta confusa

Un relat de: fill de les ombres

Tremola França al ritme que Europa s'espanta, i mentre els titulars s'encenen a les portades, massa lletra petita queda amagada darrere el fum de cotxes cremats.
Ha mort altre cop la innocència d'una societat ingènua, assassinada per la realitat crua dels més senzills.
Es desperta el vell continent del seu son letàrgic de l'estat del benestar, i és que les paraules no alimenten, no paguen hipoteques ni apaivaguen la misèria, no trenquen els guetos ni suavitzen la marginació...
Ja és tard per mirar a una altra banda, potser el vent gelat d'aquestes nits que s'ha escalfat amb focs als carrers, ens porta la resposta que cantava Bob Dylan.
La demagògia ja no pot omplir de llum aquesta foscor, massa negra i alhora massa buida.
El monstre ha deixat anar unes bafarades i sembla que ara l'han aconseguit tornar a adormir, però el son dels grans dracs és sensible i lleuger, tenen les orelles molt fines. Mentre s'inflen els discursos dels intolerants i els vells fantasmes recorren el continent, França s'intenta despertar del que creu que ha sigut un malson.
Però alerta, això tan sols ha sigut un avís, no anem per bon camí, no és idíl·lic el món que hem construït, no té sortida per a tots el camí que estem traçant...

... i el que serà del món a partir d'aquesta albada no és a les mans dels que encara viuen en temps arcaics, menys encara dels que volen rememorar antigues tragèdies o dels que proclamen clams apocalíptics... és temps de revolta, és temps de canvi, i és a les nostres mans construir aquest futur, compromesos en deixar de banda la violència estèril que ataca el mateix poble per bastir els fonaments d'una societat més justa i igualitària.
És un repte que exigirà sacrifici propi i col·lectiu, no són lemes ni paraules, són accions i iniciatives, no són eslògans infantils, són projectes de canvis... el compromís és la teva arma, no en pots quedar indiferent.

La revolució no pot ser tan sols filla d'una adolescència arrauxada i efímer sinó que ha de ser germana d'una joventut conscienciada i compromesa, conscienciada de l'avui i compromesa amb el demà.

Comentaris

  • reflexa la realitat[Ofensiu]
    Valentí Valent | 28-02-2006

    Aixo no es un relat, vull dir es gaire be un article periodistic - suposo que ho has escrit com a tal - que reflexa la realitat amb que ens trobem, molt be assenyalar que encara que passi a frança es questio de tota Europa, tota!
    Valentí Valent

  • La confusió revoltada[Ofensiu]
    Biel Martí | 28-02-2006

    Del teu alegat social en recolzament (si no ho he entès malament) a la necessària revolta dels marginats, em quedo amb la frase final i la que també acompanya la introducció, que em sembla molt ben trobada.

    La demagogia dels polítics és, per desgràcia, el pa de cada dia, mentre uns produeixen els altres s'ho miren i diuen que demà estarem millor que avui.

    Aquesta teva revolta està escrita com si fos un cant de protesta, un elogi als que pretenen despertar-se, però... tornarem a adormir-nos demà?

    biel.

  • LLIBERTAT! | 26-11-2005

    Hola
    M'has comentat un relat, nomes dirt-te que gracies,m'ha agradat molt el teu comentari i m'has fet pensar.Ara no tinc temps per llegir-te ja que soc en un cafe internet ,pero quan pugui ho fare i ja et dire
    Roser

l´Autor

Foto de perfil de fill de les ombres

fill de les ombres

63 Relats

249 Comentaris

89637 Lectures

Valoració de l'autor: 9.70

Biografia:
www.enrenou.com

maquinista d'un tren que volta el món sense vies, que busca la sortida del túnel de la realitat tot cercant en la utopia, la força per tirar endavant.



el camí és llarg... vols caminar amb mi?




per contactar amb nosaltres: aloisioxispin@hotmail.com
www.enrenou.com