LA REINA DE CORS

Un relat de: sigbar

Georgey, més conegut com Georg II, tenia cinquanta dos anys i feia només tres setmanes que era rei. Ara que el seu pare era mort li tocava a ell representar el pais i no estava del tot segur d'estar preparat per a tant alta funció.

Georgey esperava assegut a l'avantcambra de la sala de premsa del palau reial, havia de donar una important notícia al poble i ara, en els moments previs a l'anunci, un nus li oprimia la gola i se sentia neguitós com un vailet.

Georgey se sentí un xic reconfortat, una mà s'havia posat sobre el seu braç i l'acaronava delicadament, pensà que si no fós per aquella mà que ara l'acariciava potser no hauria pogut aguantar tots aquells anys sota l'estricta pressió del seu pare, el rei, quan d'amor i comprensió hi havia en aquelles carícies, quanta força li donaven per encarar la dura tasca de regnar que tot just ara emprenia.

Georgey sempre havia decevut el seu pare, mai havia estat el fill que el vell rei hauria volgut, no encaixava en la rigidesa de palau i no compartia cap dels arcaics valors que representava la monarquia i mai havia volgut casar-se per donar un hereu a la corona, cosa que disgustava especialment el seu pare.

Georgey no volia ser un rei conservador i per això mateix s'havia proposat, ara ja feia molts anys, reformar la monarquia quan li arrivés el moment de regnar. La casa del rei s'havia de modernitzar i adaptar-se als nous temps i aquell canvi estava a punt de començar.

Georgey ja feia molts anys que mantenia en secret l'anunci que estava a punt de fer i de ben segur que revolucionaria el pais, però no podia ocultar més els seus sentiments i, a més, ja era hora que bufessin vents de modernitat a les closes sales de palau.

Georgey es posà d'empeus i, estrenyent fort la mà del seu promés, es disposà a comunicar al pais sencer la data i el lloc del casament que es celebraria en breu.

Comentaris

  • Breu, però ben aprofitat[Ofensiu]
    Unaquimera | 04-02-2011

    Segueixo llegint-te i obro avui aquest relat que, tot i ser breu, tracta temes profonds, seriosos i d’abast ampli:
    la renovació de les institucions arcaiques, que es van tornant rígides i queden fora de lloc amb el pas del temps,
    el canvi en els valors i els rols tradicionalment acceptats,
    les relacions entre pares i fills, que no sempre són senzilles i amoroses,
    la importancia dels sentiments per damunt els prejudicis i les aparences.
    Un text ben aprofitat, doncs!

    El meu penúltim publicat també té la paraula “cor” en el títol: m’agraden les coincidències!

    T’envio una abraçada que em surt del cor,
    Unaquimera

  • Molt bo[Ofensiu]
    Shaudin Melgar-Foraster | 21-01-2011 | Valoració: 10

    No m’esperava el final i m’agrada que em sorprenguin quan llegeixo un relat, així que ha estat una sorpresa molt ben rebuda. Un relat ben desenvolupat i amb final sorpresa. Enhorabona!
    I gràcies per deixar-me un comentari!
    Shaudin

  • Costarà de veure[Ofensiu]
    almenarenca | 04-12-2010 | Valoració: 8

    Tant de bo s'anunciessin novetats d'aquest tipus en determinats sectors. Això voldria dir que el món canvia...

l´Autor

Foto de perfil de sigbar

sigbar

14 Relats

38 Comentaris

14895 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Vaig néixer a Golmés, un petit poble de la plana d'Urgell, en la meva infantesa vaig viure molt intesament moltes experiències ben poc extraordinàries, vaig córrer pels carrers en bicicleta, em vaig barallar i vaig fer les paus amb els amics molts cops, vaig pujar a molts i molts d'arbres, vaig llegir i vaig escriure alguna cosa. La meva joventut ha estat prou intensa en les coses sencilles també, he sortit amb els amics, he rigut, he gaudit, he estimat. Ara tot just comença una nova etapa, els dies s'han tornat serens, sense deixar però de ser feliços, l'amor ha esdevingut puntal de vida, els pensaments profunds proven d'aclarir el futur i jo espero delirós que el meu primer fill començi a "treure el cap", potser és per tot això que ha pres força la meva vella afició d'escriure; no pretenc enlluernar ningú, ni alliçonar, només pretenc donar forma de fantasia a les meves idees i sentiments, espero que en gaudiu encara que només sigui un xic. Ja farà el fet!!!