LA REFORMA DELS ESTATUTS VALENCIÀ I CATALÀ (2006). PROPOSTA SOBRE EL REFERÈNDUM.

Un relat de: Joanjo Aguar Matoses

SOBRE LA REFORMA DE L'ESTATUT VALENCIÀ.
(¿Per què el PP no em deixa votar el meu Estatut?)


ATENCIÓ, LA PREGUNTA DEL MILIÓ:

¿Per què el Partit Popular està recollint signatures a tot l'Estat Espanyol per a votar contra l'Estatut català, i, en canvi, no ens permet fer un referèndum als valencians sobre el nostre propi Estatut?

¿Per què volen que decidim el futur de veïns i germans i, per contra, ens impedeixen SISTEMÀTICAMENT que diguem "SÍ" o "NO" a allò que ens afectarà directament a nosaltres?

Són situacions irreals, i fora de tota lògica, que no em creuria si no estiguessen passant, ara i ací mateix, davant dels meus propis ulls.


Sueca, 4 de febrer del 2006.
Joanjo Aguar Matoses.



Important: "L'ANTICATALANISME TAMBÉ ÉS ANTIVALENCIANISME".



EL SACRIFICI DEL PSOE A VALÈNCIA. (¿PER QUÈ?)


¿Per què el PSOE no ha volgut rebaixar la barrera electoral valenciana del 5% al 3%?
¿Per què s'ha apuntat a carregar contra la unitat de la nostra llengua (el català, o valencià, que és el mateix)?
¿Per què sempre se'ns utilitza als valencians com a moneda de canvi?
¿Per què els socialistes prefereixen renunciar al govern de la Generalitat, abans de veure entrar a les Corts Valencianes a nacionalistes i independentistes?
¿Per què tant de sacrifici per la seua part?

Perquè saben que, quan la gent que s'estima de veritat la nostra terra (i que reclama sense vergonya el que li pertoca), arribe a tindre veu en les institucions valencianes, el poder de l'espanyolisme es trobarà seriosament en perill. A la vora de l'abisme.

En aquest tema, el PSOE i el PP són exactament iguals. No volen afrontar una situació tant complexa i delicada, i, sobretot, tant contrària als seus propis interessos. Saben que, amb els catalanistes valencians parlant al mateix nivell que ells, es reproduiran al nostre país reivindicacions idèntiques a les de Catalunya. I totalment legítimes, això per descomptat.

Llavors és quan començaran, realment, els maldecaps del nacionalisme espanyol, perquè els fronts oberts seran dobles, o triples. O més encara...

Potser les veus dels catalans, valencians i illencs no se sumaran. Es multiplicaran.

(Són els espanyolistes més conscients del nostre poder, que nosaltres mateixos).

(Per això tenen tanta por).



Sueca, 4 de febrer del 2006.
Joanjo Aguar Matoses.



"EL VALENCIANISME REAL TAMBÉ ÉS CATALANISME".



PROPOSTA SOBRE EL REFERÈNDUM PER A APROVAR (O NO) EL NOU ESTATUT CATALÀ (Any 2006).


Sobre el referèndum que s'ha de celebrar a Catalunya per a votar a favor o en contra del Nou Estatut, ¿seria possible plantejar una doble votació simultània? És a dir, ¿podríeu dissenyar les paperetes de forma que a la gent se li permetés dir "SÍ" o "NO" a l'Estatut modificat que ha vingut de les Corts Espanyoles i, al mateix temps, que també puga votar "SÍ " o "NO" a l'Estatut original que va aprovar el Parlament Català, el 30 de setembre del 2005?

¿Podria fer-se així? ¿Hi ha algun impediment legal?

Mitjançant esta via, podríem saber clarament quina és la voluntat real de la gent de Catalunya, sense enquestes enganyoses i sense propostes mutilades d'Estatut que indueixen a confusió. I és que, si als catalans no se'ls dóna l'opció d'expressar la seua opinió sobre el text estatuari que va aprovar el seu propi Parlament, i només poden decidir sobre aquell que se'ls ha dut retallat des de Madrid, no podrem conéixer mai quina és la posició de la gent de Catalunya respecte al seu país. Si el resultat del referèndum fos que "NO" a l'Estatut de Madrid (sense més detalls), seria impossible saber objectivament si eixe "NO" indica un "No a la reforma de l'Estatut vigent", o, per contra, un "No a la retallada d'aspiracions catalanes".

Amb la proposta de doble votació, aquest dubte es dissiparia. En eixe cas, si la majoria de catalans voten "NO" a l'Estatut provinent de les Corts Espanyoles i "SÍ" a aquell aprovat en setembre del 2005 al Parlament de Catalunya, la cosa quedarà clara. S'haurà de revisar a l'alça.

A més, si finalment hi hagués un referèndum paral·lel a tot l'Estat sobre la mateixa qüestió (com proposa el Partit Popular), i dóna com a resultat un "NO" a l'Estatut de les Corts Espanyoles i un altre "NO" al del Parlament Català, la cosa restarà més clara encara. (Si és que no ho està ja prou). Possibles interpretacions: "Els espanyols no volen conviure amb els catalans. El que volen és dominar-los". "Espanya no pretén integrar a Catalunya, sinó imposar-se a ella".

Açò trauria a relluir quin és l'autèntic caràcter dels nacionalistes espanyols, i hi deixaria constància a nivell internacional. D'altra banda, també hauria de fer-los caure la cara de vergonya als espanyolistes, però açò seria en cas que tinguessen vergonya (cosa que dubte).

Bo. La proposta queda sobre la taula. Si voleu fer el referèndum d'esta manera (i si podeu, I US DEIXEN), endavant, ¿eh?

Que tingueu sort, i que us vaja tot bé.

Ens veiem.


Sueca, 24 de gener del 2006.
Joanjo Aguar Matoses.


(PODEU REENVIAR-HO O PUBLICAR-HO ALLÀ ON VULGUEU. VIA LLIURE).

Comentaris

  • Fotos meues de Sueca, València i voltants[Ofensiu]



    ____________________________


    Podeu veure fotos meues de Sueca, el meu poble, i dels seus voltants, en esta pàgina:


    http://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/sets/72157618477002096/



    Imatges de València Ciutat, també n'he publicat ací:


    http://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/sets/72157618387881753/


    Sou lliures de baixar-vos-les a tamany original, si us agrada alguna per conservar-la, difondre-la o, fins i tot, emmarcar-la al corredor o al saló de casa. Per mi, seria un goig. ¡Total!

    Bon profit al visionat.


    MÉS FOTOS MEUES:


    http://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/sets/


    ____________________________

l´Autor

Foto de perfil de Joanjo Aguar Matoses

Joanjo Aguar Matoses

204 Relats

246 Comentaris

250055 Lectures

Valoració de l'autor: 9.30

Biografia:
Sóc de Sueca, poble situat a la Ribera del Xúquer, al País Valencià i, per tant, a Marènia (com li dic jo) o Països Catalans (com li diu la resta del món).