La princesa Eutenàsia

Un relat de: pseudo

Sé que aquestes són les meves últimes hores. Avui veuré la última posta de sol. Serà l'últim cop que senti el cant dels ocells. Els somnis i les esperances ja no tindran cap sentit. Aquesta nit tot s'acabarà per mi.

Mai més tornaré a veure com desperta el dia, ni podré contar les estrelles del cel infinit a l'hora que les uneix-ho amb línies imaginàries, recordant les teves magnífiques pintures.

Però el que més trobaré a faltar, serà sentir la meva mà entre les teves, sentir-te quan em cantes o quan em xiuxiuejes a cau d'orella que m'estimes i que no em deixaràs sol, notar com amb la teva sedosa mà m'acarones el rostre...

Però per molt que ho pogui trobar a faltar, tu no mereixes això. Maleïdes cadenes! Maleïdes cadenes que em lliguen! I en conseqüència et lliguen a tu... Tant de bó tot tornés a ser com abans. Per desgràcia és un impossible.

Per sort aquesta nit les cadenes es trencaran, ella m'alliberarà amb el seu bes fred. Per fi tindràs el que mereixes, i podràs refer la teva vida. Tinc un últim desig saps? És compartir amb tú aquests últims moments.. Mantenir aprop el sentit de la meva vida, l'únic que no va fugir en aquell accident. No vull que d'aquí una estona marxis com cada dia. Si ho sapiguessis...

Tant de bó pogués moure els llavis. Tant de bó et pogués dir adéu o que t'estimo. Tant de bó et pogués besar per darrer cop. I és que aquesta nit la princesa Eutenàsia ens farà lliure als dos.

Hi ha qui considera que la princesa és freda i que el seu dó va en contra de l'ética, però jo ja estic perdut, seria més injust que t'arrosegués amb mi.

El rellotge de paret, indiferent, m'indica que ara t'acomiadaràs de mi... I així és.. em beses dolçament el front i m'abraces amb delicadesa.

Tinc por, no em deixis... Tan de bó t'ho pogués dir.

Comentaris

  • Salutacions![Ofensiu]
    Vicenç Ambrós i Besa | 05-02-2006 | Valoració: 10

    Hola pseudo!

    M'he llegit uns quants relats i sonets teus, aquesta tarda, i m'han agradat molt! L'única objecció que t'hi podria fer és que faltaria polir-los una miqueta (alguna falta d'ortografia i para de comptar), però per la resta em semblen prou elaborats i ben escrits! Perquè per sobre de tot, el més important és el missatge, i en aquest sentit, em remeto a la introducció de l'últim treball teu que has penjat, Sonet XIX.

    Aquest relat l'he trobat especialment bo, i d'aquí que et pengi el comentari aquí. Pel que fa a la redacció o a qüestions d'estil, reitero el que t'he comentat abans sobre polir una mica el text. Però la trama en si és absorbent i a sobre, per si no n'hi hagués prou, dóna peu a l'oportuna reflexió.

    En els dos primers paràgrafs planteges l'essencial de la situació: un final de vida imminent. Destaca la nota de resignació que has sabut plasmar perfectament amb tan poques paraules.

    El tercer paràgraf està dedicat a l'altra part que comparteix la major part del sofriment, amb un plany anticipat per la mancança de tot allò que l'havia -en el fons- mantingut viu. De la quotidianitat dels gestos i les paraules, en resum.

    Un exemple d'allò que et deia de polir el text: treure un dels dos "però" que encapçalen el tercer i el quart paràgraf, per no fer-ho tan reiteratiu.

    Tornant al contingut, pel que fa al quart paràgraf, la idea que conté és l'admissió de la situació que suposa la impossibilitat de sortir-ne.

    I la visió comparativa de la mort com a deslliurament és la idea del cinquè paràgraf. Si bé el clímax està per arribar, ja que la part que més destaca de tot el text, el que de debò infon angoixa al lector i fa reflexionar, és el final. Una súplica que pot ser interpretada de moltes maneres, un final estudiadament obert que, llegit amb calma, dóna peu a una lleugera esgarrifança. Hi ha alguna cosa de terrible en la frase "Tan de bo t'ho pogués dir".

    Encantat de llegir-te, pseudo! Mercès pel teu comentari i, pel que fa al llibre, la veritat és que encara no ho sé, suposo que a mitjans d'aquest mes ja podrà encarregar-se. A la pàgina web de l'editorial hi figura, en la fitxa del llibre, algun poema transcrit i un trosset d'un altre. Si mai te'l llegeixes ja em diràs què te'n sembla!

    Salut i fins la propera!!!

    Vicenç

  • aquest final que mossegaria...[Ofensiu]
    ainona | 06-01-2006 | Valoració: 9

    Aquest final....! Per què no lo ha dit??tenc una sensació estranya ara... i si és això el que volies, ho has aconseguit.
    Molt bo.

    una besada...!

  • M'has deixat de pedra...[Ofensiu]
    Àfrika Winslet | 20-12-2005 | Valoració: 10

    és un relat molt trist i dur, però m'has fet sentir tot el que passava... La princesa Eutenàsia és freda, però sempre et pregunta abans de venir-te a buscar...
    eis! per cert, gràcies per tenir-me en els teus preferits!!

  • La por amb llençol de tristesa....[Ofensiu]
    angie | 13-12-2005

    com a companya dels últims batecs. Un relat molt trist, però sentit...

    M'ha agradat força com l'has escrit, tot i que el tema és dur...però tu l'has vestit de princesa, per acabar amb el dolor que ofega i descompon.

    Hi ha una part que em fa trontollar i és el no poder-se acomiadar del que s'estima..... espero tenir temps quan sigui l'hora...

    un beset

    angie

  • vaig descobrint nous relataires![Ofensiu]
    mjesus | 08-12-2005 | Valoració: 9

    Gràcies pel teu comentari. M'ha agradat el relat. És una situació trista. Em sembla angoixant el fet que no pugui comunicar-se el personatge.
    Seguiré llegint els teus relats.

  • Tiamat | 22-10-2005

    per molts anys, pseudo!! (no sé perquè, però estava convençuda que feies anys dilluns.. un lapsus amb l'aniversari de l'annna :P)

    Bé, doncs m'ha agradat força aquest relat, no n'he llegit gaires, que parlin sobre l'eutenàsia. No sé si la princesa seria l'eutenàsia o la mort, bé, suposo que d'alguna manera, són sinònims. M'agrada l'impotència que hi ha en tot el relat, perquè no li pot dir res a la persona que estima (bé, no és que m'agradi, m'agrada com està escrit).

    Res doncs, que per molts anys, i a veure si ens trobem per barraques eh!!


    Una abraçada!

    Tiamat

  • Molt ben expressats[Ofensiu]
    Màndalf | 22-10-2005 | Valoració: 10

    els últims pensaments angoixants d'un moribund, la seva impotència després d'un accident, la seva necessitat de ser acaronat i acompanyat en els darrers moments per la persona a qui estima.

    Però, renoi, què trist! No fa per un dia d'aniversari! Aixequem les morals! Cantem a la vida!! Anem de farra!! PER MOLTS ANYS XAVAAAAL!!!

  • Abans de res...[Ofensiu]
    Gorwilya | 22-10-2005 | Valoració: 10

    i vist que ja som dia 22... PER MOLTS ANYS!!! Com que aquest relat ha estat públicat el dia 22, i ja és el teu aniversari, doncs aquí em tens fent un comentari... (rodolí..xD) Que passis un bon dia d'aniversari!!

    Ohhhh... és tant trist aquest relat, m'ha fet posar la pell de gallina. Ës que, quanta impotència que transmet, i quin final més contundent, voler dir que l'estimés i no poder... simplament genial!! M'ha encantat, és fantàstic!

    Petons i una abraçada!!

    Gorwilya

Valoració mitja: 9.75

l´Autor

Foto de perfil de pseudo

pseudo

48 Relats

256 Comentaris

81394 Lectures

Valoració de l'autor: 9.65

Biografia:
Vaig néixer el 22-10-1984 a Barcelona, tot i que des dels 4 anys visc a Girona.

Doctor en tecnologia.

Al setembre del 2006, vaig tenir la sort de publicar el meu primer llibre: 'Primeres Poesies', amb l'editorial Emboscall, algunes de les quals es poden trobar en aquesta plana (Ulls d'infant per sant Jordi, Mirada en Flama, Sonets XIX i IX, Flor de Tardor). El llibre es pot trobar a les principals llibreries gironines i en algunes de Barcelona, també mitjançant les webs totllibres ,
Llibreria Ona
i
Casa del Libro


Al setembre de 2007, he vist publicat el meu segon llibre, també amb l'editorial Emboscall, sota el títol Escrivint entre deliris el qual conté alguns relats que podeu trobar en aquest web, encara que els hi ha calgut una bona repassada.

Torno a voltar per aquestes planes després d'una temporada d'abstinència...


Per qualsevol dubte: albert.trias@gmail.com