LA PORXADA DE CASTELLET. CASTELLET I LA GORNAL. EL PENEDÈS SOBIRÀ

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Ens aturavem el Josep Olivé Escarré i l’Antonio Mora Vergés, davant de "La Porxada", situada a la dreta del camí de Can Cassanyes, prop del nucli de Sant Marçal.

No trobava cap dada - això encara és REINO DE ESPAÑA - del promotor de la darrera ampliació, ni del mestre d’obres i/o arquitecte autor de la darrera ampliació feta a darreries del segle XIX, si ens atenem al plantejament estilístic, que respon a les concepcions electricistes que caracteritzen l'arquitectura d'aquell període.

Em deien des de l’Arxiu Gavin, al Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, a la Comarca de la Noguera, que no tenen dades sobre l’existència d’una Capella a la casa, en cas d’existir però, i malgrat l’estat de deteriorament en que es troba el edifici , si és possible, alhora que l’advocació els agradaria tenir-ne imatges.

L’enllaç http://www.dopenedes.cat/cavas-lavernoya no funciona.



L’aparença de l’edifici ens fa pensar en que la ruïna arribava abans del boicot als productes catalans . que se’ns feia des del REINO DE ESPAÑA a instàncies del PP

Em pregunto :

A) El segon feixisme ( Dictadura de Francisco Franco ) va eliminat a la totalitat de la població civil de Castellet ?. En cas contrari, hi ha encara algun descendent d’aquelles persones que veien aixecar / reformar aquesta casa ?.

B) En els dies foscos del darrer genocidi contra Catalunya 1936-339, es cremaven TOTS ELS DOCUMENTS DE L’AJUNTAMENT DE Castellet i la Gornal ?. També els del REGISTRE DE LA PROPIETAT ?.

Sou pregats d’ajudar-nos a l’email coneixercatalunya@gmail.com a recuperar – fins on sigui possible – un trosset més de la memòria històrica de Castellet i la Gornal , i de Catalunya.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6915 Relats

1201 Comentaris

5430937 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com