La poli... d'ara

Un relat de: LLuny de tot

És que, de què van?
Acàs la gent "normal" va amb porres o amb pipes pel carrer? No, oi? És com anar dient "si et comportes no em caldrà usar-la" pf! Què fas, puto primo¿? Ara, nosaltres anem amb això pel carrer i al calabós, saps? Què fort… I una altra cosa és dedicar-li un gest insultant a un poli… et cau multa!! En canvi, li fas el mateix a algú pel carrer i no passa res. Què passa, que sí és una falta de respecte cap al poli però no cap a qualsevol persona que no ho sigui? O és que realment és un signe ofensiu però per algú que no sigui d'aquest ofici ja no té importància? Potser és això, el que intenten comunicar-nos, o almenys és el que hi llegeixo jo, entre linies.
Van amb una prepotència que realment és inaguantable. Està bé que hi hagi policia, està clar, però no així. Que a cas no són l'autoritat? No són un exemple a seguir, per la població? I doncs? Hem d'anar tots amb armes per a defensar-nos de ves a saber què, com ells?
No ho sé, jo crec que el què necessita la gent és un món sense violència, un món lliure de mal rotllos i poder passejar tranquil·lament pel carrer sense por, a qualsevol hora, amb la certesa que no et vindrà ningú per l'esquena a fer-te res.
Sé que és difícil d'aconseguir, que hi ha un alt percentatge de que no, però és que en aquestes condicions està clar. No podem emplear la violència per aconseguir un món pacífic! És que no té sentit.
I continuament, sents "un respecte a l'autoritat". Doncs em sap greu, però no em surt de dins respectar a algú que t'amenaça contínuament, perquè això sí que és amenaçar; que per a fer-ho no calen les paraules ni els gestos, sinó tan sols amb les formes… I no els respectaré més, perquè per mi tothom és igual, amb els mateixos drets i les mateixes obligacions, i no els veig ni els veuré mai diferents de ningú altre, gent a qui s'ha de tractar amb peus de plom, ja que simplement són persones que han escullit aquesta feina, i quan no van amb uniforme valen el mateix que si el porten, ja que quan és així, simplement vol dir que els veus en horari de treball; i prou.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer