La poesia perfecta

Un relat de: Hortitzó
Volia polir-la, com si fos una calaixera amb moltes imperfeccions, l’havia de llimar, canviar elements de lloc; els poms, les potes, l’havia de pintar i quan acabés, vernisar-la. Portava setmanes intentant-ho, no m’agradava. Els versos estaven incomplets, amb paraules massa simples, no hi havia musicalitat. No m’agradava.
Quan l’havia trobat, estava tot empolsegat, feia molt que l’havia escrit. No havia pensat mai en retocar-la. Quan la vaig tornar a llegir, vaig sentir una pressió al pit estranya, l’havia de recuperar, necessitava treure-li la pols, polir-la. Feia setmanes que ho intentava, molts papers en brut gastats i no ho aconseguia. La meva taula estava plena de fulls en brut i diccionaris de sinònims. Volia un llenguatge més culte, més complet, que donés més sentit al poema. Sempre tornava al poema inicial. Sempre acabava eliminant tots els canvis. Si tornava a llegir aquell poema canviat, ja no em produïa aquella sensació de buidor al pit, una sensació que no deixava de ser un record. I jo volia aquella pressió, jo no volia oblidar-ho, formava part de mi i de com era jo, polint-la i volent-la polir només reflectia la voluntat d’eliminar el passat, i no serveix de res. Hem de conviure amb ell. Com jo havia de conviure amb aquella poesia original. La poesia que havia escrit en aquell moment, que havia escrit jo, on havia deixat la petjada dels meus pensaments, de les meves sensacions, sagrats.

Comentaris

  • Escriure...[Ofensiu]
    elenam | 13-12-2012

    Una i mil vegades una sensació que jo tinc constantment , polir un poema una i mil vegades, trobar les paraules adients, els mots , la bellesa...
    M'ha agradat molt i l'he trobat molt encertat

  • M'ha agafat ganes de llegir-la[Ofensiu]
    Pau Mora | 03-10-2012 | Valoració: 10

    Crec que segurament a uns quants de per aquí ens ha passat quelcom similar.

  • Reescriure[Ofensiu]
    Helena Sauras Matheu | 12-04-2012 | Valoració: 7

    M'ha agradat el teu text, de vegades escriure és reescriure. Salutacions!