LA PINTORA AFICIONADA

Un relat de: Guiomar
La vida l'havia maltractat, però ella seguia pintant obres que ens recordaven pintors famosos i que se'ns feien difícils d'entendre. També pintava, finestres, portes i balcons sempre oberts al món esperant alenades d'aire fresc que l'omplissin de goig i de vida.

La mort ens la va prendre i ens vam quedar amb els seus quadres de mil colors i textures. Diuen que els Déus se la van emportar, però ella no creia en aquests Déus, la pintora aficionada no n'havia pintat mai cap. Ens consolàvem contemplant la seva obra i ens l'imaginàvem sortint per les finestres i balcons sempre oberts, tot somiant anar a trobar-la per aquests camins imaginaris.

No puc dir si va ser un somni, prefereixo pensar que va ser real, però un dia em vaig trobar dins d'un dels seus quadres. Perduda entre pinzellades de colors, trossos de roba reciclats i papers, amb algun dels seus escrits, que sovint enganxava en les seves obres, no trobava la sortida. Camins terrossos, ampolles de color blau de diferents formes, cares deformades, però sempre alegres, un saxofon de color verd, aquell que tocava el seu nebot, una pila de joguines antigues ben dibuixades, amb les que segurament havia jugat quan era petita. La seva absència, malgrat tot, era present en tot aquell garbuix que jo intentava destriar per poder trobar-la, jo volia la seva darrera abraçada. Una artista ha d'estar dins la seva obra, m'anava dient, segur que en qualsevol racó apareixerà. No la vaig trobar.

Les sales del museu estaven plenes a vessar. El pintor és molt famós i la seva obra s'exposa per primer cop a la ciutat. Entrem per curiositat i ens quedem aturats davant d'un dels quadres. M'acosto amb intenció d'entrar-hi però una onada de colors m'ho impedeix. La gent ens mira i no entenen què està passant. Allà, en un petit racó la pintora aficionada ens està obrint una porta, una finestra, un balcó, i finalment rebem la seva darrera abraçada.

Comentaris

  • Enhorabona!!![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del IX Concurs ARC de Microrelats "Arts" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ ARTS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos

    ***********************************



    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “ARTS” que s’editarà a finals de 2019.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Magnífic[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 05-03-2019 | Valoració: 10

    Esperant l'abraçada de la pintora.
    Oh!! un relat preciós i molt original, on la pintora és una preciositat on pinta les seues vivències. És com una prosa poètica de la Pintora aficcionada, que m'h agradat molt.
    Gràcies per compartir les teues vivències fantàstiques.
    Una abraçada...
    Perla de vellut

  • Ooooh![Ofensiu]
    Guiomar | 05-03-2019

    Moltíssimes gràcies pels teus comentaris i apreciacions.
    Em sento molt privilegiada ser objecte de la teva atenció!

  • Agut![Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 03-03-2019 | Valoració: 10

    Aquest relat és una mica com Alícia en terra de meravelles. I a banda d'això et diré que està molt ben estructurat, redactat i amb un desenllaç molt agut! Jo penso que tot ell és força hermètic, encara que bo de desxifrar, mercès a la teva habilitat narrativa. I ho és, perquè té una intencionalitat d'alliçonar en el saber veure en les petites coses que ens envolten. Ultra això també vol palesar l'esperança i el convenciment de que hi ha vida després de la vida. Enhorabona, Nil.

  • Gràcies[Ofensiu]
    Guiomar | 21-01-2019

    Moltes gràcies pels vostres comentaris!

  • MOLT BONIC[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 20-01-2019 | Valoració: 10

    M´ha agradat l´historia dels quaadres pintats amb el cor. Jo crec que tu també escrius amb el cor. Molt maco

  • Bon relat[Ofensiu]
    Annalls | 18-01-2019

    Com més ens colpeja la vida, més pinzellades d'esperança ens cal donar !
    Sort, m'ha agradat el teu relat !

  • Guiomar | 18-01-2019

    pensant amb el cor!
    A veure com anem aquesta vegada!

  • Amb el cor[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 18-01-2019

    Eren uns quadres pintats amb el cor, com el teu escrit, Guiomar.
    Va que ens anirem llegint mes a mes.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Guiomar

Guiomar

43 Relats

242 Comentaris

34878 Lectures

Valoració de l'autor: 9.92

Biografia:
Recuperar el plaer de l'escriptura m'ha salvat!