LA PILOTA AL BALCÓ

Un relat de: Laura15
El Manel jugava amb els seus amics una vesprada d'agost en les festes del seu poble. Jugaven, com tants altres dies, a la pilota, malgrat que la calor era sufocant. En una de les jugades, Manel va llançar amb tanta força, tan alt, que va calar la pilota en el balcó d'una casa, que aparentment semblava abandonada. Llavors, uns minuts després, va sortir una anciana que els nois no havien vist mai i, sense pronunciar paraula, i amb el rostre sorprenentment seriós va llançar la pilota al carrer i va tornar a entrar a casa seva, sense gairebé ni mirar els nois. "Quina vella més estranya" va pensar Manel.
Els nois van continuar jugant durant totes les festes, dia a dia. I no hi havia dia que la pilota no caigués en aquell curiós balcó i sortís l'anciana, seriosa com sempre, a tornar-los la pilota sense dirigir-los la mirada.
I així van passar els dies fins que un d'aquests, Manel va llançar la pilota al balcó, esperant com tantes altres vegades que sortís la vella seriosa i estranya a tornar-los-la. Però aquesta vegada ningú va sortir per aquell balcó, mai la pilota va ser retornada.
...
La Rosa sabia que li arribaria l'hora tard o prompte. Aquell dia es complien les dues setmanes que el metge li havia donat de vida i ella, que havia viscut vuitanta-nou anys de la seva vida alegre i amb una vitalitat admirable, aquell dia es sentia més cansada que mai. Molt més cansada que tots els dies d'aquells últims mesos que havia passat lluitant contra la maleïda malaltia. Tot li costava molt d'esforç, fins i tot somriure, que havia sigut el seu hobby preferit durant molts i molts anys. Aquell dia, va seure de bon matí en el seu vell balancí on tantes coses li havien passat i poc a poc, tots els records de la seua vida, tots els records feliços van passar per la seva ment, va tancar els ulls i es va deixar portar. I finalment, exhalant el seu últim sospir, va aconseguir per fi, somriure.
Minuts més tard, s'escoltà per tota la casa un so dur, familiar aquelles últimes setmanes, al balcó.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Laura15

2 Relats

0 Comentaris

468 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
"Somriure i escriure per poder somiar desperts"
Amant de la lectura i de les llengües.
Xàbia

Últims relats de l'autor